WSOPE rapport – 32 spelare inledde dag 4 varav 4 var svenskar

WSOPE rapport – 32 spelare inledde dag 4 varav 4 var svenskar 0001

32 spelare lyckades ta sig vidare från dag 3. Och bland dessa 34 så finner vi 4 svenskar. Bäst av dessa är Johannes Korsar på en 6:e plats, följt av Magnus Persson på 13:e plats, Andreas Berggren på 19:e plats samt sist, men inte minst, Henrik Walterson på 21:a plats.

Totalt sett så dominerar de skandinaviska spelarna ledartavlan med hela sju av de tio bästa placeringarna. Bäst av alla och i ledning finner vi Aleksander Vathne med 470 000, tätt följt av Theo Jörgensen med 457 000. Gus Hansen som länge befann sig i ledningen i går återfinns på 4:e plats med 405 000. Däremot så tappade Patrik Antonious mark under gårdagens spel men är fortfarande väl med i spelet med 200 000 marker och på en 16:e plats. Även Annette "Annette_15" Obrestad lyckades ta sig vidare till dag 4 och startade dagen från en 9:e plats med 311 000 marker. Annette är en väldigt framgångsrik spelare online men än så länge har vi inte sett några större framgångar i live turneringar. Kanske vi får se dessa framgångar i WSOPE Main Event. Självfallet så håller vi tummarna för de 4 återstående svenskarna.

Dagens spel startade klockan 15:00 svensk tid och Magnus Persson visar god form redan från start. Han slog nämligen ut Patrik Antonious på en 29:e plats. Dessvärre gick de inte lika bra för Henrik Waltersson som blev utslagen av Gus Hansen på en 26:e plats. Men Henrik gick inte lottlös från bordet, för sin 26:e plats fick han ta emot £30,770 i prispengar.

Därefter stod Andreas Berggren på turn bland svenskarna. Han var all-in med 9-9 och synades av Theo Jörgensen med A-10. Och som i många fall när ett klassiskt race pågår, så faller ett A på floppen. Detta par i ess höll och Andreas var därmed utslagen på 24:e plats, som gav även honom £30 770.

Men för de två kvarvarande svenskarna går de betydligt bättre. Johannes lyckas t ex slå ut ledaren från dag ett, Lamas, med A-5 mot Q-10 där Johannes får stege på turn. Strax därefter var Magnus tur igen att slå ut en spelare. Marco Traniello som var relativt short-stacked ställde in med A-3 vilket Magnus synade med 9-9. Och med en bräda som visar J hög så vinner Magnus Persson potten och slår ut Traniello på en 22:a plats.

Bra går det även för Annette "Annette_15" Oberstad som lyckats öka sin markerkskörd till drygt 900 000 och är nu tätt följd av Johannes som sitter med drygt 700 000 när denna artikel skrevs.

Även Gus Hansen har arbetat sig uppåt och han har bland annat slagit ut Aleksander Vathne som inledde dagen som ledare.

Och med 17 spelare kvar så lottas platserna om och nu befinner sig Annette Oberstad, Magnus Persson och Johannes Korsar alla vid "feature table". Vi får hålla tummarna för svenskarna och att båda lyckas ta sig till finalbordet

Ni kan följa allt som händer LIVE via vår rapporteringssida. Så missa inte all action från Main Event. Dagens spel kommer att fortsätta tills 8 spelare kvarstår, därefter bryter man för dagen för att återkomma i morgon, med finaldagen. Då ska spelarna göra upp om vem utav dom som går hem med förstapriset på £1 miljon!

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories