High Stakes Poker avsnitt 3 – Hellmuth åker på smäll efter smäll

High Stakes Poker avsnitt 3 – Hellmuth åker på smäll efter smäll 0001

Så var det dags för det tredje avsnittet i denna säsong av High Stakes Poker. Redan under de två första avsnitten så bjöds vi på riktigt underhållande poker med stora potter, stora bluffar och "trashtalk" spelarna emellan. Och i avsnitt 3 så fortsatte man där man slutade i det tidigare avsnittet och även här så höll man 7-2 spelet igång.

För er som inte sett det två tidigare avsnitten och inte är införstådda med av 7-2 spelet betyder så ger alla spelare vid bordet $500 till den spelaren som vinner en pott med 7-2 på handen. Totalt så har alltså spelarna chansen att kamma hem $3500 extra i varje pott som de vinner med denna hand. Och i kvällens första pott så får vi just se denna hand spelas, av Phil Hellmuth. Phil höjer preflop med 7-2 på handen och "Silent" Mike Baxter synar med J-10 på handen. Floppen kommer Q-5-9 och Phil, som försöker vinna handen här och nu satsar. Men Mike som sitter med stegedrag synar. På turn kommer en 10:a och Mike träffar nästhögsta par men de hindrar inte Phil från att satsa igen. Denna gång slänger han ut $17 000 och efter en stunds snack vid bordet nämner Phil "Jag vet att du sitter med J-10 och jag försöker få maximalt betalt. Det kommer att kosta mindre på rivern." Och efter en lång betänketid så synar till slut Mike som sen checkar när 6 faller på rivern. Phil som endast kan vinna genom att bluffa satsar nu $44 000 och potten ligger nu på $97 400 och efter drygt 30 sekunder så väljer Mike att syna. Han tar hem en pott på $141 400 och de var kvällens första pott. Detta fick Hellmuth att börja snacka, som han ofta gör när han förlorar. Han kan bara inte erkänna att han tappar en pott, speciellt inte mot en "amatör".

Och redan i nästa hand så var det dags för en 7-2 hand igen. Denna gång var det Mike Baxter som satt med handen och höjde preflop. Han synades av en spelare och floppen kom Q-Q-7 vilket Baxter satsade och tog hem potten. Han visade sen upp sin hand och fick ytterligare $500 av varje spelare.

Det var verkligen inte Phil Hellmuths kväll denna kväll. Han var inte involverad i många potter men de som han väl var involverade i så förlorade han så gott som alla. Nästa hand han spelade så satt han med J-J på handen. Han gick upp emot Mike "The Mouth" Matusow som satt med 7-7. Floppen kom Q-7-7 och Mike väljer att satsa $12 000 vilket Hellmuth synar. På turn kom ett ess och bägge spelarna checkar. Sen när en 8 kom på rivern så satsar Matusow $30 000. Phil funderade allvarligt på att syna denna satsning men då Mike började prata om vad han eventuellt kunde ha eller inte ha, så ledde de till att Phil la ner sin hand och sparade därmed $30 000 då mot Mikes fyrtal i 7:or.

Dessa två potter gjorde att Phil gick från bordet och försvann sen från spelet i drygt en timme, utan att de andra spelarna hade någon aning om vart han var. Men till slut så dök han i alla fall upp igen och satte sig ner vid bordet. Det skulle dock inte dröja länge innan han blev involverad i en pott igen och denna gång mot Bob Safai. Phil som satt på stora mörken checkade med 2-3 i ruter och floppen kom K-9-2 med K-9 i ruter. Bob som satt med 6-5 i ruter checkar, vilket även Phil gör. På turn kommer ruter A och Phil checkar. Bob kastar då ointressant ut 2 000, Phil kontrar med att höja upp till 12 000, Bob svarar med att höja upp till 30 000 och Phil svarar med att ställa all-in vilket Bob synar. Safai vinner därmed potten som slutade på drygt $113 000. Phil å andra sidan är nu pank och köper in sig igen med $50 000.

Detta är bara några höjdpunkter ifrån avsnitt 3. Vi bjuds på en hel del annat smått och gott och jag måste säga att detta var det bästa avsnittet hitintills i säsong 4. Ser verkligen fram emot nästa avsnitt!

[I]Dagens PokerNews tips: Skulle du vilja vara med på tv och visa upp dina pokerkunskaper? Då har du chansen via PokerNews Cup. Vi samarbetar med NPL och vårt "feature table" kommer att spelas in för att sen visas till över 500 miljoner tittar världen över. Så ta chansen, spela i våra PokerNews Cup freerolls och vinn dig en plats till detta otroliga pokerevent "down under".[/I]

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories