Absolute Poker i blåsväder efter rykten om "Superuser" konton

Absolute Poker i blåsväder efter rykten om

Ytterligare ett moln över den redan hårt ansatta spelmarknaden online har nu fallit då folk har börjat ifrågasätta säkerheten hos Absolute Poker. Anklagelser om att Absolute Poker skulle ha "superuser" konton, som tillåter användaren att se motståndarnas hålkort har börjat florera bland forum och spelare. Och speciellt 3 konton är i fokus:

DOUBLEDRAG

POTRIPPER

GRAYCAT

Dessa spekulationer började florera på forum som twoplustwo och pocketfives där man hävdar att dessa tre användare har tillgång till "superuser" konton eller att de varit involverade i utvecklingen av Absolute Pokers mjukvara och därigenom utnyttja luckor i deras programmering.

Det som drog igång dessa spekulationer var en otrolig syn som POTDRIPPER gjorde i en turnering med högt inköp. Han synade med 9-10 på handen när motståndaren satt på 9-2 och spruken färg. Han gick sen och vann hela turneringen.

Detta gjorde att man också började diskutera två cash spelare, DOUBLEDRAG och GRAYCAT, som enligt rapporter gjort otroliga förtjänster under väldigt korta tider. Dessa användare ska tydligen ha kastat sina händer gång på gång efter floppen, trotts att de ofta höjt preflop (och folk menade att spelarna visste om när motståndarna träffat floppen) och att de aldrig synade på rivern utan alltid höjde eller la sig.

Allt detta är för närvarande bara spekulationer bland spelare online, men Absolute Poker har lyssnat på dessa och vidtagit följande åtgärder:

-de har tillfälligt fryst dessa "misstänkta" konton under tiden som de genomför en utredning

-de har ännu inte lyckats finna något som skulle styrka dessa anklagelser

-dessa spelade händer från spelarna är bara ett fåtal utvalda händer från en stor mängd spelade händer

-AP har genomfört en omfattande undersökning men har ännu inte lyckats finna något som styrker att spelarna hade någon vetskap om motståndarnas hålkort

- "händerna spelades väldigt illa – spelmässigt sett – men med lyckosamma resultat för spelarna"

-än så länge så har AP inga konkreta bevis på att någon av dessa spelare skulle vara involverade i tvivelaktiga handlingar så som chipdumpning eller dylikt

-AP har ännu inte avslutat sin omfattande utredning.

Vad resultatet blir från denna utredning återstår att se, men självfallet så kommer ett eventuellt negativt beslut att slå hårt mot pokern online. Vi kommer att följa utvecklingen i detta ärende.

[I]Dagens PokerNews tips: Sommaren är nu över här i Sverige, men för er som fortfarande vill spendera tid i solen så har ni chansen via PokerNews och vår PokerNews Cup promotion. Vinn en $5000 PokerNews Cup freeroll och du är sen på väg till Australien för att spela i en AUD$3000 turnering med $250 000 i första pris. Sol och poker samtidigt, kan de bli bättre?[/I]

Fler nyheter

Other Stories