WSOP rapport - dag 6 har nu startat och en svensk kvar i fältet

WSOP rapport - dag 6 har nu startat och en svensk kvar i fältet 0001

Idag startade dag 6 av WSOP Main Event och kvar i turneringen fanns vid dagens start 36 spelare. Bland dessa finns en enda svensk kvar, Stefan Mattsson, som startade dagen mitt i fältet med 3.2 miljoner marker. David Tran var den som startade dagen som ledare med strax över 10 miljoner marker. Det kanske inte många vet är att detta blir andra året i rad som Stefan lyckas med att ta sig in bland topp 60 i main event. Förra året slutade han på en hedrande 57:e plats. Och med den goda form han visat i år så kan det gå långt, riktigt långt.

WSOP rapport - dag 6 har nu startat och en svensk kvar i fältet 101

Stefan Mattsson

Men något som måste vara alla pokerspelares dröm är väl dock de som vår kvarvarande PokerNews spelare upplever just nu. Det hela började med att han investerade $100 för att delta i vår WSOP satellit hos Mansion Poker. Han lyckades förvandla denna hundring till ett $12 000 WSOP paket och som nu befinner sig bland de 36 sista spelarna i årets World Series of Pokers Main Event. Som minst så har både svensken och vår PokerNews spelare, Mikkel Madsen, vunnit $285 678 var.

Nu när denna artikel skrivs så återstår 30 spelare, två till och man hoppar sen upp ytterligare en nivå i prispengar. Från plats 27 upp till plats 19 så är spelarna garanterade $333 490 och det måste väl ändå anses som en skaplig lön för 6 dagars "arbete". Men självfallet så tror jag inte någon av de spelare som är kvar tänker så, de enda de har siktet inställt på är första priset på $8.25 miljoner.

Detta är vad spelarna spelar om idag: (Plats, prispengar)

10-12 - $476,926

13-15 - $429,114

16-18 - $381,302

19-27 - $333,490

28-36 - $285,678

Idag så kommer spelet att pågå tills de sista 9 spelarna återstår, därefter bryter man och återkommer igen på onsdag då finalen spelas.

Men för nu så kan du följa händelserna live via vår rapporteringssida. Här finner du en ständigt uppdaterande blogg, chipställningar, foton samt video intervjuer.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories