World Series of Poker - Inatt går startskottet för dag 2

World Series of Poker - Inatt går startskottet för dag 2 0001

Nu var höjdpunkten i årets World Series of Poker i full gång, $10 000 Main Event. Under fyra dagar så har tusentals spelare möts vid spelborden för att göra upp om vilka som skulle få fortsätta att spela och vilka som skulle få tacka för sig och lämna turneringen.

Totalt så kom 6335 spelare till start till årets Main Event, drygt 2600 spelare mindre än fjolåret men spelarna behöver inte oroa sig för det. I årets prispott ligger över $60 miljoner att hämta, så den som vinner lär knappast gå lottlös.

Och nu när alla första dagar är spelade så har vi fått uppleva fyra dagar av intensiv poker när den är som bäst. Av de 6335 spelare som kom till start så har nu 2335 spelare tagit sig vidare till dag 2s spel som startar ikväll med första av två dagar. Hälften av spelarna kommer i natt svensk tid att sätta sig ner för att återigen spela 12-16 timmar poker för att se vilka som lyckas med bedriften att ta sig vidare till torsdagens spel då dag 3 kommer att spelas. Avgörandet i denna turnering kommer om exakt en vecka då den allra sista dagen, dag 7, kommer att spelas. Då kommer de 9 sista spelare att göra upp vid årets finalbord. Om vi får se några svenska representerade i år igen återstår att se men inför dag 2 så ser det dock lovande ut. Bland topp tio så finner vi två spelare från Sverige, Carl Olson och Michael Tureniec som båda har en bit över 200 000 i marker. I ledning finner vi Jeff Norrman som sitter med 281 300.

Topp 10 inför dag 2:

Jeff Norman 281 300

Tinten Oliver 270 500

Thomas Barnard 248 900

Josh Evans 237 300

Dag Martin Mikkelsen 236 000

Carl Olson 226 100

John Dutchak 209 600

Stephen Austin 205 000

Michael Tureniec 203 900

Kevin Kim 196 100

Vill du följa allt som händer live? Använd dig då av vår rapporterings sida, där kan du följa allt som händer i Main Event i Las Vegas. Du kan ta del av spelarintervjuer, chip ställningar, rappoterings blogg samt en massa bilder. Dessutom så kommer du att kunna följa finalbordet live via vår webcasting nästa tisdag, något du bara inte får missa!

Vi på PokerNews vill passa på att önska alla kvarvarande svenskar all lycka och hoppas att få se så många som möjligt vid årets finalbord!

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories