Där brast bubblan - varje spelare garanterad minst $20 000

Där brast bubblan - varje spelare garanterad minst $20 000 0001

Nu har vi nått det alla väntat på i årets WSOP. Alla kvarvarande spelare är nu garanterade minst $20 000, en vinst på $10 000 om man räknar bort det man betalat i inköp (om man nu har betalt ur egen ficka). Och detta hände under dag 3 av 7 speldagar. Vid dagens start så stod 808 hungriga spelare redo att kämpa för att ta sig så långt att man blev garanterad prispengar. I ledning fann vi en av pokervärldens kanske mest beryktade pokerspelare, Gus Hansen, som efter strålande spel under dag 2 lyckats spela upp sig till drygt 620 000 marker, tätt följt av Haved Khan med 592 000.

10 bästa spelarna inför dag 3:

Gus Hansen — 622,300

Hevad Khan — 592,500

Brent Sheirbon — 549,300

Markus Gonsalves — 512,400

Robert Nehorayan — 505,700

Richard Weisman — 495,400

Bill Edler — 486,700

Sorel Mizzi — 457,100

Christian Toth — 452,900

Andy Philachack — 451,500

Bland de 808 spelare som tagit sig vidare till dag 3 så fanns det fortfarande några PokerNews spelare, alla med chansen att lyckas spela till sig prispengar och allt detta utan att ha betalat en krona ur egen ficka för att vara med i turneringen. 7 stycken närmare bestämt. Dessvärre så lyckades inte alla dessa 7 med bedriften att spela till sig pengar. Dion Fotopoulos, Gary Avery och Jostein Peterssen blev tyvärr utslagna innan man kommit så långt. Däremot så kan Lasse Aspen Melby, Oliver Maingay, Nils Ersson samt Mikkel Madsen alla glädja sig åt att bubblan nu brustit och att de därmed är garanterade minst $20 320. Mindre lycklig är nog John Sigan som blev den siste spelaren att lämna årets WSOP utan prispengar. Han fick se sina Q-Q besegrade av Vandy Krouchs 5-6. Vandy lyckades träffa stege på turn och därmed skicka ut Sigan ur turneringen.

Exakt hur mycket som våra PokerNews spelare vinner är något som tiden får utvisa men att de alla känner en enorm glädje råder nog ingen tvivel om. Först vann det en resa till Las Vegas med inträde till Main Event och nu även vunnit prispengar. Undrar om någon av dessa spelare ens kunnat drömma om att detta skulle hända dem, i början av året?

Senare idag så presenterar vi den kompletta listan över vilka spelare som tagit sig vidare till dag 4 och som därmed fortfarande har chansen på miljoner och åter miljoner i prispengar.

Men vill du inte vänta till dess, använd dig då av vår rapporterings sida, där kan du följa Main Event live minut för minut.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories