Årets första WSOP event avklarat – ett event som skrev WSOP historia

Årets första WSOP event avklarat – ett event som skrev WSOP historia 0001

Idag, den tredje dagen av WSOP, så skulle event #1 avgöras. Detta var en $5 000 Texas Hol dem No Limit turnering. De sista 9 spelarna som skulle göra upp idag hade alla siktet inställt på topp placeringarna och första priset på drygt $535 000. Totalt så fick vi se 451 spelare komma till start och nu, efter 2 dagar, så återstod nu bara dessa 9 spelare:

Stol 1 - John Younger - 94,000

Stol 2 - Jon Turner - 88,000

Stol 3 - Fred Berger - 942,000

Stol 4 - Roger McDow - 320,000

Stol 5 - Greg 'FBT' Mueller - 683,000

Stol 6 - Kirk Morrison - 512,000

Stol 7 - Steve Billirakis - 562,000

Stol 8 - Steve Paul-Ambrose - 771,000

Stol 9 - Tony George - 546,000

Redan i hand 1 så skulle vi få se fyrverkeri då John Younger går all-in med A-Q och synas av Fred Berger som satt med A-K. Även Greg Mueller var intresserad av att vara med i potten men la ner sin hand. Senare berättade han att han la ner A-J spader.

Floppen kom J-5-4 med två spader och Berger var i ledning. Younger behövde du ha en massa tur och fånga en dam på turn eller rivern för att överleva. Men bägge dessa kort var blanka och Younger blev den första att lämna turneringen. Om det nu stämmer som Greg sa, så hade han fått nutflush på turn då spader 8 kom ut på bordet och han hade därmed tagit hem potten.

Näst på tur stod Jon Turner och åter igen var det Fred Berger som var för mäktig att stå emot. Turner ställer all-in preflopp med 325 000, något som Berger synar med Q-Q. Turner visar upp A-K, ett race med andra ord. Men med ett 10 högt bord efter både turn och river så stod sig Bergers pocket Q. Turners 8:e plats gav honom $46 633.

Med dessa två vinster så satt nu Fred Berger i en trygg ledning med 1.5 miljoner marker. På andra plats låg vid det här läget Greg Mueller som satt med dryga 1 miljon. Shortstacked var Kirk Morrison med 250 000. Och det var just Kirk som blev nästa spelare att åka ut, på en 7:e plats. För detta fick han $63 591. På 6:e plats slutade Roger McDow och han fick $84 788. Därefter var det Fred Bergers tur. Efter att ha drabbats av några hårda smällar så var Berger till slut all-in med A-2. Han gick upp emot Billirakis som att med A-J och med ett ess på floppen så behövde nu Fred träffa en 2:a, en 2:a som aldrig kom och han slutade därmed på 5:e plats, en plats som gav honom $108 105 i prispengar.

Kvar i turneringen var nu:

Stol 5 - Greg Mueller - 1,855,000

Stol 7 - Steve Billirakis - 625,000

Stol 8 - Steve Paul Ambrose - 1,365,000

Stol 9 - Tony George - 625,000

Näst på tur stod Steve Paul-Ambrose och åter igen var det Billirakis som var allt för mäktig att rå på då han satt med A-A mot Ambrose J-8. Ambrose lyckas fylla sin hand på river och få en stege men samtidig som han gjorde detta så lyckades Billirakis få färg och därmed ta hem potten. Amrose slutade på 4:e plats och fick ta emot en prischeck på $146 259.

Och när Tony George blev utslagen på 3:e plats, en plats som gav honom $218 329 så var det dags för heads-up mellan Billirakis och Greg Mueller.

Denna heads-up match skulle pågå i 63 händer innan ett avgörande skulle komma. Fram tills denna hand så hade markerna växlat ägare av och till men ingen av spelarna hade riktigt kopplat grepp om matchen. Men här är handen där turneringen avgjordes:

" Greg "FBT" Mueller har knappen. Han höjer till 200,000, Billirakis gör en re-raise till 300,000. Mueller svarar då med att gå all-in med sina sista 325 000 vilket synas av Billirakis som visar upp {k-Spades}{2-Diamonds}. Mueller som sitter med {5-Diamonds}{4-Diamonds} behöver nu hjälp för att överleva turneringen.

Floppen kommer {q-Hearts}{j-Diamonds}{2-Spades}, och Billirakis träffar bottenpar och behåller sin ledning. {8-Hearts} kommer på turn och Mueller behöver fortfarande en fyra eller femma för att vinna

Och med {q-Spades} på rivern så var det hela över. Greg "FBT" Mueller är utslagen som tvåa vilket gav honom en prischeck på $328,554.

Steve Billirakis vinner World Series of Poker Event #1, vilket ger $536,282. Och med 21 år och 10 dagar på nacken så blir denna yngling den yngsta att någonsin ha vunnit ett WSOP armband och blir därmed historisk."

Under kvällen och natten så kommer Event #3 att avgöras. För att följa spänningen live, besök då vår rapporteringssida där ni kan följa finalborden hand-för-hand, se nuvarade ställningar samt kvarvarande spelare i turneringarna. Du finner även ett komplett schema över årets alla WSOP Event.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories