PokerPsykologen del 9 - Överreaktion & underreaktion för Lagförslaget mot Internetspel i USA

PokerPsykologen del 9 - Överreaktion & underreaktion för Lagförslaget mot Internetspel i USA 0001

Hur många gånger har du sett någon som har skrikit på sin man, sin flickvän eller sina barn och tänkt: "Han måste vara knäpp" eller "den där kvinna är ju helt galen". Vi har alla en tendens att identifiera och sätta en etikett på beteenden som antingen är "För" högt eller " För" bisarrt eller "För" någonting. Du ser, vi har alla en definition om vad som är normalt och därför också en definition om vad som inte är normalt. Dom flesta människorna är idag normala och inte störda, men ibland så gör man något som man normalt aldrig skulle göra.

"Idag har varit en riktigt galen dag."

"Jag blir galen av att höra någon tala sådär."

Självfallet så tror vi inte att vi själva är mentalt störda eller galna. Men ibland så finns det tillfällen där många av oss eller en del i alla fall blir lite smått galna. Ofta så orsakas detta av en och samma, återkommande anledning.

För att illustrera så valde jag att ta med diskussionerna som föregick inför kongressens beslut i oktober förra året, beslutet som slog hårt mot spel online. När detta diskuterades så kom två extrema reaktioner och båda uppvisade att för några så kunde man vara villig att omdiskutera det nya lagförslaget.

Den första reaktionen borde vara bekant för alla som läser denna artikel, att Internet vart galet! Forum, Bloggar, Internet flippade ur och både lagförslaget och dom politiker som tog det till röstning. Under den första helgen så spenderade jag många timmar varje kväll med att besöka pokersida efter pokersida för att diskutera denna nya lag och dess konsekvenser. Reaktionerna var olika men i dom flesta fallen så handlade det inte om vad lagförslaget gick ut på. Än en gång, "vi" använde det ansiktslösa Internet för att diskutera och få utlopp för våra känslor. Och detta med ytters, om ens ingen, information alls.

Jag befann mig i Tunica, Mississippi när man la fram lagförslaget om online poker; så jag fick också chansen att lyssna på vad dom som spelade där hade att säga om lagförslaget. En granskning visa hela 90 % av den informationen som kom ut i början var fel, men för att vara rättvis så gjorde man analyser och la ut dom också.

Den psykologiska frågan är: Varför reagera vi så här? Svaret är ganska enkelt, Människor är inte så mycket för förändringar och speciell inte av förändringar som minskar möjligheten i sitt nuvarande beteende. Det vetenskapliga ordet för " Allt är okej" är homeostasis. I psykologiska termer så betyder homeostasis jämnvikt, en spänning eller en chans som har minskat eller helt eliminerats. Du vill spela Poker online: Du spelar poker online: Du kan inte spela! Homeostasis förändras och följs av reaktioner. Men i det här fallet så var situationen: Du vill spela online poker: Kongressen lägger ett lagförslag som gör att du inte kan spela längre och du ("vi") blir galen!

Det här är en olämplig reaktion till en händelse som kan eller inte kan ha framtida konsekvenser men ändå kommer reaktionen omedelbart, detta med information som inte stämmer. Jag skulle föreslå att den typen av reaktion som inte bara är olämplig, är inte heller okej för att spela poker. Ett gammalt ordspråk som man ska komma ihåg är: "Lämna dina känslor vid dörren".

Hur som helst, överreaktion till en förändring är inte den ända psykologiska när det gällde den nya lagen. Lika konstigt och ifrågasättande är en underreaktion till förändring, hot eller psykisk chock. Några operatörer blev smått galna men faktumet är att några redan hade upphört med att leverera sina tjänster åt den amerikanska marknaden, redan innan denna lag trädde i kraft. Men diskussionerna kring denna lag var oerhört heta och många. Majoriteten ville tillåta spelet i USA. Det som förvånar mig dock är att många av dessa pokeroperatörer och förespråkare för att tillåta spelet inte gjorde några försök att informera eller inleda diskussioner med kongressen kring denna fråga och om hur detta spel verkligen gick till. En måste ju fundera, med den politiska verkligheten av 2000 talets politik, att pokeroperatörerna var så passiva om hur deras potentiella framtiden skulle utspelas. Överreaktion i det här fallet skapade många sömnlösa nätter både för spelare och små företag som är kopplade till online poker. Underreaktionen kommer att kosta en utvald grupp mångmiljonbelopp i framtida vinster.

Låt mig fundera, om man hade haft en annan inställning som var både förnuftigare och sundare så hade kanske många små företag klarat sig bättre. Eventuella frågor och kommentarer kring denna artikel kan skickas till: [email protected]

[I]Dagens PokerNews tips: Vad skulle du säga om att åka till Aruba i Karibien och spela poker under en vecka? Detta kan bli verkligen tack vare Ultimate Bet och deras Ultimate Bet Aruba Classic. Årets turnering utlovas att vara större, hetare och bättre än någonsin tidigare. Satelliter till detta evenemang finner du hos både Ultimate Bet och hos Absolute Poker. [/I]

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories