Pokerpsykologen del 8 - Vad är Poker psykologi, del 2

Pokerpsykologen del 8 - Vad är Poker psykologi, del 2 0001

I del ett av den här serien om psykologi och poker så talade jag om grunderna av vad psykologi var. I den här artikeln så vill jag skriva ifrån en annan synvinkel genom att prata om vad som inte är pokerpsykologi. I förra artikeln så skrev jag att pokerpsykologi oftast handlar om beteende- både ditt eget och dina motståndares. För att bli bättre på ditt spel så måste du lära dig hur dina motståndare beter sig och hur du kan använda detta till din fördel. Du kan också använda informationen för att ändra dina motståndares beteende. Du kan även känna igen andras beteende i ditt eget spel vid poker bordet.

Den vanligaste aspekten när man talar om poker är just att lära sig sina motståndare och deras beteende. Men, att läsa din motståndare är inte pokerpsykologi. Låt mig förklara.

Föreställ dig att du just har kommit till gårdsfesten. Precis före du kommer till samma fest så bråkar ett par på festen. Frun i ett annat par hade fått nyheten att hennes far blivit sjuk och att hon måste flyga hem dagen efter, för att vara vid hans sida. Mannen i ett annat par slutförde just ett projekt som han har hållit på med i 1 år och hans lilla företag vann just det största kontraktet någonsin. En kvinna hade sin bästa sexupplevelse någonsin och hon är i sällskap av sin man, som inte var den mannen som hade sex.

Så, är du den typen av person som skulle upptäcka något av vad dessa personer har upplevt bara via att prata med dem? Har du den naturliga förmågan att kunna upptäcka andra människors sinnestillstånd genom att bara prata med dem eller genom att betrakta deras kroppsspråk? Skulle så vara fallet så har du en naturlig förmåga att kunna läsa andra människors beteende och använda den informationen till din fördel. Eller är du en som person som inte ser att din partner mår bra förrän tallrikar börjar flyga omkring i luften. Nå, denna förmåga att kunna läsa sina motståndare är något man kan lära sig men det är inte psykologi utan handlar om skicklighet. Att kunna läsa dina motståndares beteende är en nödvändighet i samma kategori som att veta vilka odds potten har och räkna ut dina chanser inför sista kortet.

Men vad har det egentligen för betydelse att kunna läsa sin motståndare?

Saken är den att många spelar tror att de sitter med denna förmåga, att kunna läsa spelare och deras beteende, men i själva verket så har de bara förmågan att kunna se mönster i spelet. Här följer ett exempel:

Stol två gillar att fånga sina motståndar och att göra det med bra händer men när han däremot sitter med en monsterhand, ja då trycker han riktigt hårt. Bra läst! Stol sju slänger ofta in sina chips när han bluffar och sitter på en dålig hand. Också bra läst men detta är inte psykologi! Det är mer en vetenskap och en kunskap så gör att du kommer både kunna spara och tjäna pengar. Att använda det du har lärt dig kommer att göra dig till en vinnare. Att syna din motståndare med vetskapen om hur han spelar gör att du även kan ändra din motståndares beteende till din fördel. Låt oss titta på ett exempel med stol två.

Du läser att stol två försöker fånga sina motståndare med bra händer men inte med sina monsterhänder, det är billigt att syna. Stol två försöker få dig att satsa men med vad du vet om hans spel så kan du använda detta till din fördel. Du checkar och när han satsar så lägger du dig och fäller en kommentar i stil med. "Har du en flush? " eller "Så du fyllde handen på rivern?" Små investeringar i en liten pott tillsammans med kommentarer som föreslår att du inte vet hur stol två spelar gör att denna spelare tror att han har övertaget på dig, när det i själva verket är tvärt om. Senare i spelet så lyckas du få "The nuts" och precis som tidigare så försöker spelare på plats 2 att lägga en fälla för dig. Men i detta läge så kan du få tillbaka alla de investeringar du gjort i tidigare potter och mer där till och få denna spelare att ställa in alla sina marker, med en hand som är sämre än din egen.

Pokerpsykologi är en av grunderna för att lyckas i poker. Först så observerar du dina motståndares beteende och därefter använder du dig av allt de du lärt dig och vänder detta till din fördel. I nästa avsnitt så fortsätter vi prata om pokerpsykologi.

Frågor och kommentarer kan skickas till [email protected]

[I]Dagens PokerNews tips: Wingows Poker ger dig chansen att vinna en plats till årets WSOP. För ytterligare instruktioner, besök då vår

freeroll sida. För att ladda ner Wingows Pokers mjukvara, klicka då här.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories