Carlos Mortensen skapar poker historia med vinst i WPT mästerskap

Carlos Mortensen skapar poker historia med vinst i WPT mästerskap 0001

Den spanska matadoren, Carlos Mortensen, har nyligen skapat poker historia genom att bli den första spelaren att vinna både en WPT mästerskaps titel tillsammans med en WSOP mästerskaps titel då han nyligen vann WPT mästerskapet vid Bellagio. Hans WSOP vinst kom år 2002 då han vann de årets huvudtävling.

Mortensen lyckades besegra en väldigt klurig Kirk Morrison i en tuff heads-up match och därmed kamma hem första priset på strax under $4 miljoner. Tro nu inte att Morrison gick lottlös, hans andra plats gav honom nästan $2 miljoner.

Sist att lämna turneringen, innan finalbordet blev Scott Fischman och Thomas Wahlroos som eliminerades på 8:e och 7:e, vilket lämnade följande 6 spelare kvar i turneringen inför den 6:e och sista dagen:

Paul Lee - 11,828,000 (Plats 5)

Carlos Mortensen - 6,501,000 (Plats 3)

Guy Laliberte - 4,690,000 (Plats 2)

Kirk Morrison - 4,194,000 (Plats 1)

Mike Wattel - 2,887,000 (Plats 4)

Tim Phan - 2,162,000 (Plats 6)

När finalen startade så satt Paul Lee i en betryggande ledning, med nästan dubbelt så många marker som 2:an, Carlos Mortensen. Många förväntade sig nu att se Paul Lee dominera bordet med denna ledning men det blev Kirk Morrison som lyckades eliminiera den första spelaren från bordet då han slog ut Mike Wattel, en tidigare vinnare av ett WSOP armband i 7 korts stöt.

Femte platsen och $414,000 gick till Tim Phan, som startat finaldagen som short-stacked och som till slut gick all-in med ett pocket par, bara för att bli synad av ett högre pocket par. Phan fick se sina pocket {9-Hearts} besegras av Morrisons pocket {a-Spades}.

Med 4 spelare kvar så var det rätt uppenbart hur frustrerad Paul Lee var, då han inte lyckades utöka sin ledning. Antingen så fick han dåliga kort eller så när han väl fick bra kort så fick han inte betalt. Till slut så var det rätt oundvikligt, han var tvungen att lämna över ledningen till Mortensen. I detta skede satt alla 4 spelarna med respektingivande antal marker framför sig.

Storleken på potterna började nu nå astronomiska storlekar och ett stort antal marker bytte ägare av och till. Det var rätt uppenbart att något skulle hända och de var snart.

Och det gjorde det nästan, när Mortensen ställde in alla sina marker med {a-Diamonds}-{q-Hearts} på handen och bordet visade {q-Diamonds}-{j-Spades}-{9-Hearts}, bara för att se sin motståndare, Morrison, visa upp {j-Clubs}-{j-Diamonds} på handen, för en triss i knektar. Morstensen, som satt med mer marker än Morrison, lyckades hålla sig kvar i turneringen, med nöd och näppe. Och nu skulle vi få se en comeback väl värd att nämna. Mortensen började stjäla potter och dubbla upp sig i kritiska skeden. Och under tiden som Mortensen klättrade mot första platsen igen så fick Guy Laliberte tacka för sig och lämna turneringen på en fjärde plats efter att hans {a-Clubs}-{j-Clubs} inte lyckades slå Kirk Morrisons {2-Diamonds}-{2-Hearts}. Denna fjärde plats gav honom en prischeck på $700 000.

Mortensen lyckades sen ta tillbaka en stor del av de marker han förlorat till Morrison när hans {q-Diamonds}-{8-Spades} lyckades slå Morrisons mellan par med en {q-Clubs} hög flopp.

Strax där efter var det Paul Lee´s tur att dubbla upp spanjoren, vilket resulterade i att Paul nu satt väldigt illa till, med få marker kvar framför sig. Och när han väl ställde all-in med {a-Diamonds}-{9-Clubs} så synade Morrison honom och visade upp {a-Hearts}-{10-Clubs}. Paul Lee fick därmed se sig besegrad och utslagen på en 3:e plats, som gav honom över $1 miljon i prispengar. Inte illa för 6 dagars "arbete".

Alla såg nu fram emot en spännande heads-up och det var precis vad de fick se. Spelet vägde fram och tillbaka och bägge spelarna bjöd på underhållande poker.

Till slut så skulle spelet i alla fall avslutas, efter 182 spelade händer i denna heads-up. Morrison valde i denna hand att gå all-in preflop, vilket spanjoren synade. Morrison visade upp {a-Clubs}-{4-Spades} och Mortensen visade {k-Hearts}-{j-Spades} och efter floppen så var Morrison en klar favorit med ett bord som visade {7-Diamonds}-{4-Diamonds}-{3-Clubs} och Mortensen behövde nu fånga en K eller J eller få runner-runner för att passera sin motståndare.

Och så på turn kortet så kom smällen, dealern visar upp en {j-Hearts} och till Morrisons besvikelse så kom inget kort till hans räddning på river och turneringen, för hans del, var därmed över och Carlos Mortensen hade därmed skapat poker historia.

[I]Dagens PokerNews tips: Du har väl inte missat vår exklusiva WSOP freeroll i samarbete med Prime Poker. Den 26 maj spelas denna freeroll med ett $12 000 Team PokerNews WSOP paket på spel. Skynda dig att registrera dig och spela ihop de 400 poäng som krävs för att kvalificera dig till denna turnering! [/I]

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories