Hälsa, rikedom och vishet – Intervju med Patrik Antonius, del 1

Hälsa, rikedom och vishet – Intervju med Patrik Antonius, del 1 0001

Patrik Antonius lämnar Monte Carlo, och han har tre timmar på sig att packa, träna och göra alla intervjuer innan han tar flyger till Milano, i sällskap med Phil Ivey. Medan han ringer några samtal till flygbolaget för att boka om sin biljett, så tittar jag mig runt och får syn på hans berömda laptop som står i vänteläge. Han har vunnit miljontals dollar på denna dator och för en sekund så manar jag mig själv till att fråga honom om jag får testa den. Han är irriterad, men behåller sitt lugn, medan han tar en bunt vitaminer. När han äntligen är klar, sätter han sig ner på sängen i sitt hotellrum, lättad över att ombokningen av flyget till slut löste sig och säger nu till mig att vi kan starta intervjun, samtidigt som han packar

Över en timme senare så har han fortfarande inte packat någonting, och vi måste avsluta: Jag vill inte vara den som är ansvarig för att varken Patrik eller Phil Ivey missar sitt flyg…

PokerNews: Skulle du inte hellre ha en personlig assistent som hjälpte dig med planering så som bokning av flyg med mera?

Antonius: Jo, jag skulle verkligen behöva en. Jag har redan en finsk jurist som har hjälpt mig med saker. Jag hade tidigare en agent i Staterna och även hon har hjälpt mig, men vi arbetar inte tillsammans längre och nu har jag skrivit kontrakt med en personlig assistent som kommer att hjälpa mig med min blog och uppdatera min nya webbsida som snart lanseras. Min fästmö har också hjälpt mig, men hon är inte här så jag antar att jag helt enkelt måste göra dessa saker på egen hand. Livet är inte så lätt, haha.

Jag ser att du tar alla möjliga sorters vitaminer och tillskott: kännetecknen för en sann idrottsman?

Jo, jag brukade vara det, ja. Jag brukade spela tennis på en väldigt hög nivå och var på väg att komma in i de professionella kretsarna, men jag skadade mig och rehabiliterades aldrig.

Ångrar du det?

Nej, det är verkligen bättre att vara en professionell poker spelare än en professionell tennis spelare. Avlöningen är bättre och trots att jag måste resa mycket nu så vet jag att tennis spelare reser ännu mer. Det är ett så pass hårt liv och du kan väldigt lätt bli utbränd. Förutom det, som poker spelare, så antar jag att jag egentligen inte kan klaga.

Du nämnde din fästmö. Jag har hört att du väntar barn ganska snart, stämmer det?

Ja, vi ska få en liten flicka! Det är beräknat till den 20:e Maj, så om mindre än två månader så kommer jag bli pappa.

Hur tror du att det kommer påverka ditt liv, som poker spelare?

Det kommer säkerligen att förändra mycket. Jag tror att hon antagligen kommer att lugna ner mig en del. Mitt liv är rätt hektiskt för tillfället, med upp-och-ner saker, och det kanske kan hålla mitt adrenalin lite i styr.

Är det en bra eller dålig sak?

Jag tror att det är en bra sak. Jag kan inte resa på ett litet tag och efter det så kanske jag tar min fästmö och min dotter med mig när jag måste spela. Jag är bara så glad att vi ska få ett barn, det kommer att göra mycket för vårat förhållande.

Jag har själv en treårig dotter. En sak som jag verkligen vet är att du lär dig och det är att vara tålmodig, oavsett vem du är.

Jag vet, det kommer vara lite konstigt. Vi har även två hundar nu, Franska Bulldog valpar. Du vet väl något om valpar? Du kan verkligen inte lämna dom ensamma de två-tre första veckorna, du måste hålla koll på dom varenda sekund. Jag kan bränna mina nerver rätt lätt, och en morgon så var jag tvungen att gå på toaletten, redan på dåligt humör, och jag trampade i ena hundens bajs och jag blev så förbannad, men jag antar att sånt är livet. Vi ska ha en barnflicka som hjälp, eftersom att jag är så upptagen. Det är så många dagar jag vaknar upp, äter min frukost, spelar tennis i 90 minuter, tränar sedan på gym i 2 timmar, besöker en kiropraktor eller något och innan du vet ordet av, så är halva dagen redan borta. Efter det så åker jag och spelar the Big Game i Bellagio, och under hela den tiden har jag inte ens varit hemma. Jag vet inte jag ska hitta tiden, men det kommer jag garanterat göra.

Du flyttade till Vegas, hur fungerar det för dig?

Vegas har varit bra för mig. Jag vet inte riktigt, allting verkar gå bra i Vegas. Om jag reser utrikes, så slutar det alltid med att jag har en dålig dag och förlorar mycket pengar. Jag förlorade $400K bara igår, så jag är inte glad över det. I Vegas så verkar jag inte ha det problemet. Om jag reser så kommer jag ur form. Jag äter och sover dåligt. Även här så finner jag det svårt att få tag på mat när jag är hungrig. Jag måste beställa och det tar en timme att komma hit, såna saker. Jag vet inte varför, men jag finner saker så mycket lättare i Vegas. Det är ironiskt, jag bor i Vegas, det är som landsbygden, långt ifrån hektiska innerstaden. Det finns många gamla människor, ingen förorening, ligger nära bergen, det är väldigt fridfullt.

Om jag inte mår bra, om jag känner att jag är på väg ur form och inte kan träna på regelbundna tider, så vill jag bara åka tillbaka till Vegas där jag kan göra allt det där. På platser som Paris eller London är det precis som om jag inte alls kan arbeta normalt. Allting är så svårt för mig. Monte Carlo är en av de värsta platserna och jag äter fortfarande dåligt här, jag tränar inte heller så mycket som jag borde. Jag antar att jag borde ha min personliga tränare här som skulle se till att jag gör dessa saker rätt. Min personliga tränare i Vegas är helt underbar.

I Vegas så kan du faktiskt spela The Big Game. Hade du hört talats om det spelet för, låt oss säga, fyra år sen?

Nej, inte alls. Även när jag hade typ $30K, så hade jag inte en aning om att det fanns poker på tv och att WSOP existerade. Jag hörde antagligen om The Big Game för två år sen eller nåt. Jag vet inte, allting har gått så fort för mig. Det är så roligt, från de Limits jag spelade, så behövde jag aldrig gå ner någon limit, jag har inte heller förlorat ett belopp som tvingat mig att gå ner i nivå. Jag har alltid gått uppåt, steg för steg, tills dit jag är nu, spelandes de största spelen som finns. Jag har aldrig haft super dåliga perioder som skulle ha tvingat mig att gå neråt.

När jag hörde talas om spelet så sa jag till mig själv att jag skulle behöva 2 miljoner till innan jag gick med, även fast jag visste att jag skulle vara bättre än många av spelarna där. Just nu så kan jag spela alla 15 spel och jag kan inte riktigt säga att jag föredrar något spel mer än de andra.

Och du är en vinnande spelare i The Big Game?

Ja. Jag tror att som mest var jag uppe i 2 miljoner i ett spel, men nu är jag jämn tror jag. Jag borde egentligen ha förlorat i början, eftersom att jag inte visste hur man spelade vissa av spelen. Men jag spelade ändå och jag antar att jag hade en väldig tur. Men nu är det bara en tidsfråga innan jag har en $1-2 miljoner dag i The Big Game.

Det roliga är att det hela är ett välbehag. Det är trevligt att så många människor har sina åsikter om det och att det finns så mycket rykten som florerar runt spelet. Alla vet vad The Big Game är numera och de frågar mig varför jag spelar så stort, med så många bra spelare. Saken är den att det aldrig skulle finnas ett spel om bara Phil Ivey, Barry Greenstein, Davis Banyamine, Chip Rees och jag spelade. Det finns alltid en annan spelare som förlorar pengar till en av oss. Men det finns vissa spelare som har vunnit ganska stort, som verkligen borde ha förlorat eftersom att de är så usla spelare.

Kan du namnge några av dessa spelare?

Visst, men du kan inte publicera dom, haha.

Detta var som sagt del 1 av 2 i denna intervju med Patrik. På måndag nästa vecka, den 21 maj, publiceras del av i denna serie.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories