Kassike segrade i PokerProForAYears EPT Dortmund freeroll

Kassike segrade i PokerProForAYears EPT Dortmund freeroll 0001

Kairit Leobold kommer från den lilla nationen Estland, men finner sig just nu på väg till EPT Dortmund för att delta i huvudturneringen där. Detta tack vare att hon vann den globala freerollen som anordnas via PokerProForAYear och Pacific Poker..

Kairit är ingen främling för poker, mycket tack vare hennes man, Imre, som själv är en väldigt inbiten pokerspelare. PokerNews fick möjligheten att träffa Kairit innan hon begav sig till Tyskland.

PokerNews: Hur kändes det efter att du vunnit den Global Freerollen?

Kairit: Först så förstod jag inte ens vad som hände. Det var sent på kvällen och jag tittade på Imre (min man)

när han hoppade och skrek "Du gjorde det Kairit, du gjorde det verkligen!" Det tog lite tid för mig att ansluta mig till hans firande – det kändes bara totalt overkligt. Jag hade just slagit 41 tuffa motståndare och kommer nu åka till Dortmund för att spela bland alla proffs i en EPT turneringen – wow, väck mig någon! (Som tur var så gjorde ingen det!) Efter ett glas vin så började det kännas RIKTIGT bra. Segerns sötma har en väldigt god smak på tungan och att vinna är aldrig fel.

Vi har haft många otroliga poker resor världen över till bland annat Australien, Irland, New Orleans, Las Vegas, St. Kitts, Deauville och Tunica, men Imre har alltid varit den som vunnit paketen och tagit med mig på hans resor. Alla dessa resor har inte enbart handlat om poker utan har även gett oss ett gyllene tillfälle att spendera tid med varandra på romantiska platser, världen över. Och just nu är jag oerhört lycklig över att få vara den som tar med mig Imre för en gångs skull, att rollerna nu är omvända. Det är en helt otrolig gåva jag fått!

För de som tror att Kairit kommer vara en lätt måltavla för proffsen som kommer till start får nog tänka om både en och två gånger. Under de senaste 4 åren så har hon haft konstanta framgångar med ett flertal segrar online bakom sig. Hon är inte heller ovan med Live turneringar då hon bland annat deltog i 2006 års WSOP Ladies Event.

Kairit: När de gäller framgångar från Live turneringar så är dessa väldigt begränsade. För mig så är det mer ett nöje att spela live än fokuseringen på att komma högt i listan. Men när det gäller denna, EPT turnering, så måste jag gå in seriöst redan från start då man inte vet om en sådan här chans dyker upp igen. Jag känner mig inte längre som en total nybörjare – får jag bra kort så är allt möjligt. Men om kortleken är kallt så kommer jag antagligen att ligga illa till – jag tror inte att min talang är bra nog ännu för att slå alla top proffs utan lite tur!

I Estland har Kairit spelat 3 live turneringar och hamnat bland prispengarna i två av dessa. Kairit uppnådde för bara en vecka sen sitt bästa resultat någonsin i en liveturnering då hon slutade på 3:e plats i en No Limit Hold em sidoturnering i Tallinn.

PokerNews: Hur ambitiös är du som poker spelare?

Kairit: Jag är en tävlingsinriktad person som verkligen vill veta hur det känns att hålla en trofé efter att ha vunnit en stor poker turnering. Om jag tränar upp mitt spel tillräckligt mycket och fokuserar mig till 100 % så kanske en dag, vem vet?!

PokerNews: Vad gör du utanför poker bordet?

Kairit: Jag har en älskvärd man och 3 underbara barn (7,6 och 3 år gamla). Jag älskar min familj väldigt mycket och tycker om att göra saker med dem. En dag i veckan ger jag rättsliga råd till utnyttjade kvinnor på ett lokalt härbärge. På senaste tiden har jag funnit en ny passion, hantverks arbete – det känns helt enkelt underbart att tillverka fina små saker med mina händer!

PokerNews och Pacific Poker önskar Kairit all lycka när hon tar sig an ett stjärnspäckat startfält vid EPT Dortmund!

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories