Norsk seger i EPT Dortmund

Norsk seger i EPT Dortmund 0001

EPT Dortmund är nu färdigspelat och överst på prispallen hamnade en spelare från vårt grannland Norge. Norrmannen hade varit relativt anonym vid finalbordet till en början, förut några kommentarer av och till. Men efter den näst sista pausen så var det som om en helt ny spelare kom till bordet. 4 av de 6 första händerna tog han hem, genom att helt ha ändrat spelstil. Han var numera aggressiv, han tog initiativ och verkade ha väldigt god koll på sina motståndare.

Sakta men säkert jobbade han upp sig från att ha legat i bottenskiktet till att nu ligga i mitten. I ledning med 4 spelare kvar låg Gunnar Råbe från Sverige. Men efter att ha försökt att bluffa hemmahoppet vid bordet, vilket resulterade i en pott på dryga 2 miljoner, så låg nu svensken helt plötsligt sist. I och med vinsten i denna pott så tog tysken över ledningen för italienaren och norrmannen. Men de skulle inte dröja länge innan 4 spelare blev 3, då svensken försökte dubbla upp sig med 2-2 utan att lyckas. Norrmannen som nu var riktigt het tog svenskens sista marker och slog ut honom på en 4:e plats, en plats som gav honom €169 000 i vinst. Inte illa för en spelare som kvalificerat sig via online satelliter.

Tysken och norrmannen satt i detta läge med dryga 2 miljoner marker och italienare satt på drygt 1 miljon. Man kunde tro att vi skulle få se avvaktande spel från dessa 3 spelare men ack vad vi bedrog oss. Tysken och norrmannen skulle snart spela om kvällens största pott, på drygt 4 miljoner marker.

Andreas höjde preflop till 140K som tysken, Sebastian, synade. Floppen kom 10-3-2 alla i olika färger. Andreas som var först att agera satsade här 200k och Sebastian synade. Turn kortet visade spader 9. I de här läget så satsar Andreas nu 500k men Sebastian svarade med att ställa all-in, något som Andreas synade utan tvekan. Och när norrmannen visade upp K-K så kunde man förstå hans snabba syn. Sebastian däremot satt enbart på A-5 i spader och hade därmed nutflush drag samt hålstege drag. Men rivern visade en 8 i klöver och norrmannens K-K höll därmed och han tog därmed hem turneringens hitintills största pott. Sebastian som var short-stacked gick nu all-in i nästa hand och lyckades inte fånga något kort till hans hjälp. Hemmahoppet var därmed utslaget på 3:e plats men tro nu inte att han gick lottlös, nejdå. För sin 3:e plats fick han en prischeck på € 220 000.

Nu återstod bara heads-up mellan Andreas och Cristiano Blanco från Italien. Norrmannen hade i de här läget 4 gånger så många marker som italienaren och såg ut att läget under full kontroll. Och denna heads-up skulle bli den kortaste heads-up i turneringens historia. Redan i första handen gick italienaren all-in med 10-9 vilket norrmannen, som satt på Q-Q, självfallet synade. Inga kort kom till hjälp för italienaren och därmed hade vi en vinnare, Andreas Hoivold från Norge. För detta fick han ta emot en prischeck på €671 000 samt en plats vid EPT finalen i Monte Carlo.

Här nedan ser ni slutresultatet från finalbordet:

(Plats, Namn, Land, Prispengar)

1. Andreas Hoivold NOR 672.000

2. Christiano Blanco ITA 380.000

3. Sebastian Ruthenberg GER 220.000

4. Gunnar Råbe SWE 169.000

5. Jacob Rasmussen DEN 139.000

6. Erik Lindberg SWE 109.000

7. Nicolas Levi FRA 85.700

8. Thomas Fougeron FRA 60.300

Vi på PokerNews vill pass på att gratulera bägge svenskar som tog sig till finalbordet och självfallet gratulera Andreas Hoivold till vinsten!

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories