Finalen i EPT Warzawa i full gång

Finalen i EPT Warzawa i full gång 0001

Efter dag 1 och 2 så har inledde man idag dag 3, den sista dagen av detta EPT evenemang. Inför dagens spel så hade vi under de två första dagarna fått se en hel del skandinaviska framgångar med många nordiska spelare i toppen. Frågan var nu om dessa framgångar skulle fortsätta.

Vidare från bägge dag 1 turneringarna gick totalt 94 spelare. Bland de top 20 av dessa spelare så var hela 13 från skandinavien (Norge, Sverige, Danmark). Totalt så gick 12 svenskar vidare från första dagens spel och allra bäst bland dessa var Patrik Mårtensson som låg på 2:a plats när dag 2 startade, strax efter ledaren, Henning Granstad från Norge.

Här nedan ser ni de 20 bästa spelarna som gick vidare från dag 1A/B.

1 Henning Granstad Norway 80 800

2 Patric Martensson Sweden 79 000

3 Marius Skoglund Torbergsen Norway 74 000

4 Peter Willers Jepsen Denmark 73 300

5 Roberto Matic USA 71 900

6 Paul Kristoffersson Sweden 63 200

7 Raymi Sanchez Thorn Sweden 61 300

8 Thomas Mathiesen Norway 60 600

9 Leszek Krawczyński Polska 58 800

10 Orjan Holt Norway 57 200

11 Jakub Wiśniewski Polska 57 100

12 Thomas Osmun USA 56 600

13 Åge Spets Norway 55 900

14 Ramzi Jelassi Sweden 55 200

15 Mikael Westerlund Sweden 54 200

16 Dariusz Paszkiewicz Polska 53 300

17 Jacob Juhl Denmark 51 100

18 Andrew O'Flaherty UK 50 400

19 Mark Petersen Denmark 46 200

20 Kerry James Kerrigan UK 44 400

Dag 2 började enbart 15 minuter efter utsatt tid. Detta måste vara någon form av rekord i EPT sammanhang. Aldrig tidigare så har man varit så nära att följa schemat. Och då detta var andra dagen i denna turnering så kunde man tro att folk skulle spela lite försiktigt, testa varandra lite innan allvaret drog på gång, men så var verkligen inte fallet. Redan efter de två första händerna så hade hela 4 spelare fått lämna turneringen. Dessvärre så var dock ALLA dessa 4 spelare från Sverige. Vårt hopp om en Svensk seger i denna turnering låg nu hos de kvarvarande 8 spelarna.

Det skulle visa sig att turneringen fortsatte i det höga tempo som dag 2 startat i. Redan efter två timmar så hade mer än hälften av dagens startfält försvunnit och man var nu nere i enbart 40 spelare. Och i det här läget, när man var nära prispengarna så inleddes ett någorlunda försiktigare spel från spelarna. Alla bevakade sina platser och ingen var den som ville bli den siste spelaren att lämna turneringen utan prispengar. En som dock kunde känna sig trygg var Peter Jepsen som i detta skede av turneringen befann sig i en massiv ledning med över 10 % (330 000) av det totala antalet marker som var i spel. Denna stora hög med marker hade han lyckats vunnit mot Christoffer Ulsrud. Peter valde i denna pott att höja preflop med 4-5 i samma färg, något som Christoffer synade, då han satt med 10-10. Floppen visar 10-6-2 och bägge spelarna checkar. Turnen visar en 3:a och fyller därmed Peters hålstege. I det här läget så väljer Christoffer, som floppat en triss, att satsa 6k som Peter svara med att höja upp till 16k. Christoffer i sin tur väljer då att ställa all-in då han känner sig så säker på sin triss. Och detta synar ju självfallet Peter och han tar även hem potten, en pott som slutade på strax över 200k.

Det skulle dröja ungefär 10 minuters försiktigt spel innan till slut den sista spelaren försvann och bubblan var därmed sprucken. Tråkigt nog så var det norrmannen Åge Spets som blev siste spelare att lämna turneringen utan pengar då han, som short-stacked, valde att ställa in med A-Q vilken spelaren på BB valde att syna med 8-6. Och med en 6 på bordet och inga kort till Åges hjälp så fick han därmed tacka för sig och lämna turneringen.

En av de värsta händelserna under dag 2 måste i alla fall ha skett mot Sveriges Dennis Bejedal. Med två bord och 10 spelare kvar så lyckas han få en monsterhand, AA, detta när han ligger på 4:e plats i antal marker. Katja Thater, som i det här läget hade riktigt ont om marker valde att gå all-in, något som Dennis bara väljer att syna. Detta ledde till att ytterligare en spelare blir involverad i potten då Farid Meraghni, som satt på knappen också synade. Katja, som tror att det ska avgöras nu, visar upp hennes bägge kort, detta trotts att det fortfarande fanns 2 spelare kvar i potten. För detta misstag så fick Katja en bestraffning på 10 minuter och fick lämna bordet under detta straff. Handen fortsatte sen och floppen kom upp Q-Q-9 och bägge spelare väljer att checka. När turnkortet, en 2:a faller, så väljer nu Dennis helt plötsligt att gå all-in. I detta läge så satt Dennis med drygt 480k i marker. Detta synas blixtsnabbt av hans motståndare och bägge spelarna visar upp sig kort. Och visst, Farid satt med den sista Q på handen. Saken var den att Katja, när hon visat upp sina två kort, så visade hon Q-J på handen. Farid satt även han med exakt samma hand, Q-J. Dennis kunde inte tro sina ögon. Dessvärre kom det inge kort till hans hjälp på rivern och Farid tog därmed hem sidopotten och fick dela på huvudpotten med Katja.

Dennis, som själv inte kunde förstå varför i hela världen han valde att göra detta drag i en död pott, satt helt stum och bara skakade på huvudet. Drygt två minuter senare så åker en annan Dennis, Dennis Plejdrup då hans A-K besegrades av Patric Mårtenssons A-A.

Man var nu nere i 9 spelare, en till skulle behove lämna turneringen innan finalen kunde starta. Den Svenske Dennis, som fortfarande befanns sig i smått chocktillstånd och även nu var short-stacked väntade endast ett par få händer innan han valde att gå all-in. Detta synades av 2 spelare och tyvärr så kom inget kort till svenskens räddning och han blev därmed den sista spelaren att lämna turneringen, innan finalbordet.

Följande 8 spelare lyckades med bedriften att ta sig till detta finalbord i EPT Warzawa.

Position ett, Fredrik Hostrup från Danmark

Position två, Peter Jepsen från Danmark

Position tre, Marius Torbergsen från Norge

Position fyra, Andrew O'Flaherty från England

Position fem, Farid Meraghni från Frankrike

Position sex, Katja Thater från Tyskland

Position sju, Patrik Mårtensson från Sverige

Position åtta, John Conroy från Irland

Dessa 8 spelare gör upp om ett första pris på dryga €325 000. Och åter igen så har vi en Svensk med vid finalbordet. Vi hoppas att det går batter för sverige denna i denna final än va de gjorde i EPT finalen i Dortmund.

Spelarna gör upp om följande priser: (Alla priser är i Euro)

1: 325.633

2: 182.063

3: 109.238

4: 78.027

5: 64.502

6: 50.978

7: 40.574

8: 29.130

Finalen påbörjades idag klockan 14:30. Så fort den är färdigspelad kommer vi att ge er läsare de slutgiltiga resultatet

Vi vill önska alla de skandinaviska spelarna lycka till och då speciellt vår svenske spelare, Patric Mårtensson.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories