Finalen i EPT Dortmund i full gång

Finalen i EPT Dortmund i full gång 0001

Nu är finalen av EPT Dortmund i full gång. 493 spelare kom till start av detta EPT evenemang i Dortmund Tyskland och efter att de två första dagarna, dag 1a och 1b, var avklarade återstod 188 spelare. Otroligt nog så var enbart 2 av dessa 188 kvinnor, Xuyen "BadGirl" Pham som är en rutinerad spelare med god vana från turneringspoker samt Dilba Demirbag, känd svensk sångerska. "BadGirl" inledde dock dag 2 som shortstacked och de skulle inte dröja länge innan hon valde att ställa in sina marker i försök att dubbla upp, ett försök som misslyckades och därmed var Dilba den enda tjejen kvar i turneringen. Hon kämpade tappert men till slut så fick även hon se sig besegrad då hennes A-Q inte lyckades slå sin motståndares Q-Q. Dilba tackade för sig och lämnade turneringen på 60:e plats.

När man vara nere till 50 spelare påbörjades hand-för-hand spel då man nu befann sig på bubblan. Och de skulle visa sig vara tuffare än väntat att få en spelare utslagen. I över 1 timme pågick detta spel och varje gång spelarna med short-stack gick all-in så lyckades de dubbla upp sig. Ingen av dessa kvarvarande spelare ville bli utslagna precis innan prispengarna. Men tillslut kom avgörandet då en spelare gick all-in med 4-4 och synades av en annan om sagt med 10-10. 4:orna lyckades inte förbättra sig och Horishi Shimsmura. Som satt med dessa, blev den spelare som slogs ut som siste spelare innan prispengarna och bubblan var därmed spräckt. Och därefter tog turneringen fart på nytt. På mindre än 1 ½ timme försvann ytterligare 10 spelare vilket visar hur försiktigt alla hade spelat inför de stundande prispengarna.

En av de största potterna under dag 2 kom att uppstå mellan två svenskar, Philip Yeh och Mattias Andersson. När denna pott utspelades så satt Mattias som massiv ledare i turneringen och Philip hade ungefär 2 gånger medelstack. Philip valde här att höja preflop något som Mattias synade. Floppen visade kneckt hög och Philip tog kommandot genom att satsa. Mattias svarade här med att göra en re-raise vilket Philip i sin tur svarade med att snabbt ställa all-in. Mattias, som uppenbarligen hade bluffat, var nu så pass involverad i potten att han var tvingad att syna. Dessvärre så lyckades han inte träffa något av sina kort på handen och Philip, som satt med en knekt på handen, dubblade därmed upp sig. Det skulle bli vändpunkten för Mattias som lite senare skulle bli utslagen på 23:e plats och åter igen var det hans ärkerival Philip som blev hans överman.

Organisatörernas ambitioner var att man skulle lyckas spela ner sig till finalbordet under dag två men det visade sig in på småtimmarna att inte vara möjligt. Så vid 03:30 på morgonen beslöt sig turneringsdirektören för att avbryta spelet, med 14 spelare kvar, för att återuppta det igen klockan 15:00, idag söndag.

Inför finaldagen så fick vi se hemmafavoriten Sebastian Ruthenberg i ledning, tätt följd av dansken Jacob Rasmussen och med svensken Philip Yeh på en tredje plats. Här nedan ser ni hur den kompletta chip ställningen såg ut när dagens spel startade:

Namn, Antal marker (Svenskar markerade med fet text )

Sebastian Ruthenberg 702.000

Jacob Rasmussen 680.000

Philip Yeh 493.000

Cristiano Blanco 470.000

Michael Mücklisch 360.000

Andreas Hoivold 345.000

Johnny Lodden 344.000

Gunnar Råbe 294.000

Vincent Sokalski 278 000

Erik Lindberg 275.000

Thomas Fougeron 264.000

Christoph Stiehler 248.000

Nicolas Levi 160.000

Jesper Witved 120.000

Finaldagen drog igång idag klockan 15:14 och redan efter 6 minuters spel så lyckades ett av våra svenska hopp, Erik Lindberg, dubbla upp sig när hans Q-Q lyckads hålla mot sin motståndares A-K. Och Erik var verkligen på gång idag då han var involverad i flera stora potter. Precis efter att han själv lyckads dubbla upp sig så dubblar han upp Nicolas Levi som ställde all-in på ett färgdrag. Erik som i sin tur hade floppat stege synade självfallet men Levi lyckades som sagt sätta sin färg.

Drygt 30 minuter senare så var Erik i farten igen. Denna gång så slog han ut norges stora hopp, Johnny Lodden när hans A-K besegrade norrmannens 6-6.. Med enbart 10 spelare kvar så var 3 av dessa svenskar. Åter igen så bevisar våra svenska spelare att Sverige är ett land att frukta inom poker.

Tyvärr däremot så tog lyckan slut för Philip Yeh som fick lämna turneringen på 10:e plats. Däremot så gick de bättre för en av de andra två kvarvarande svenskarna. Gunnar Råbe lyckades dubbla upp sig på Nicolas Levis bekostnad då hans J-J besegrade fransmannens A-Q. Gunnar var därmed uppe i dryga 600 000 marker.

Efter drygt 2 timmar spel så var man nu nere i 8 kvarvarande spelare och finalbordet kunde dras igång.

Här nedan ser ni hur ställningen såg ut när finalbordet startade: (Svenskar markerade med fet text)

Finlabordets placeringar och chipcount:

Pos 1: Andreas Hoivold NOR (750,000)

Pos 2: Erik Lindberg SWE (617,000)

Pos 3: Nicolas Levi FRA (467,000)

Pos 4: Jacob Rasmussen DEN (265,000)

Pos 5: Sebastian Ruthenberg GER (717,000)

Pos 6: Cristiano Blanco ITA (1,258,000)

Pos 7: Thomas Fougeron FRA (286,000)

Pos 8: Gunnar Råbe SWE (651,000)

Det skulle visa sig att Gunnar precis bara hade påbörjat sin framfart då han dubblat upp sig mot Levi. Han lyckas efter en stunds spel att dubbla upp sig på norrmannen Andreas Hoivolds bekostnad. Strax därefter så valde Nicolas Levi att ställa all-in med 215 000 marker, som synades av chipleadaren Cristiano Blanco. Men till mångas förvåning så valde Gunnar här att kontra med att ställa all-in med alla sina marker, lite över 1 miljon. Italienaren funderade en stund innan han till slut valde att lägga ner sin hand och visade upp 8-8. När han hade lagt sig visade de två andra spelarna upp sina kort, Levi satt på K-Q och Gunnar satt på A-K. Floppen blev blank för bägge spelarna men det låg 3 klöver på bordet och Gunnar satt på klöver A. Turn korter blev ett A och fransmannen behövde nu få en av de 2 tiorna som fanns kvar i leken för att få en stege och därmed hänga kvar i turneringen. Dessvärre för hans del så kom det en Q och han var därmed utslagen på 7:e plats. I och med denna vinst så hoppade Gunnar upp i en betryggande ledning.

Klockan 21:00 var chip ställningen följande:
Gunnar Råbe: 2,000,000
Christiano Blanco: 1,150,000
Sebastian Ruthenberg: 760,000
Jacob Rasmussen: 480,000
Erik Lindberg: 430,000
Andreas Hoivold: 280,000

Dessa 6 spelare gör nu upp om dessa prispengar: (Priser i Euro)

1: 672.000

2: 380.000

3: 220.000

4: 169.000

5: 139.000

6: 109.000

När finalen är färdigspelad kommer vi på PokerNews att lämna en fullständig rapport.

Men för nu så vill vi önska de två kvarvarande svenskarna lycka till!

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories