Det alla har väntat på - EPT Monte Carlo har äntligen startat

Det alla har väntat på - EPT Monte Carlo har äntligen startat 0001

Nu har höjdpunkten av den otroligt populära turneringsserien European Poker Tour startat. PokerStars EPT Monte Carlo är nu i full gång och detta markerar avslutningen av den 3:e säsongen av Europas största poker tour. Vill du följa allt som händer under de kommande dagarna, se hur de går för din favoritspelare eller för våra svenska hopp, då kan du antingen följa våra artiklar här på svenska PokerNews eller helt enkelt följa live rapportringen som globala PokerNews förser våra läsare med.

Denna avslutning av den 3:e säsongen av EPT utlovas att bli den största turneringen som någonsin spelats i Europa, till dags datum. Över 700 spelare har anmält sig till denna tävling, där alla betalat de €10 000 som de kostar att delta. Självfallet så ser vi eliten inom poker på plats, spelare som Phil Ivey, Greg Raymer, Vicky Coren och självfallet våra svenska stjärnor.

Precis som i tidigare turneringar under denna säsong så delar man upp första dagen i två delar, dag 1A och 1B, detta för att kunna hantera det stora startfältet. Hälften av spelarna kommer att spela under dag 1A och andra hälften under dag 1B. De kvarvarande spelarna från respektive dag kommer sen att föras samman under dag 2.

Upplägget för denna turnering skiljer sig en aning från resten av turneringarna som spelats under säsongen. Bland annat så har man här, i finalen, en blind struktur som vara i 90 minuter istället för 60 minuter som det var i de andra tävlingarna. Spelarna startar med 15 000 marker och man kommer att spela igenom 7 blind nivåer innan dagen är slut. Vid varje bord sitter 9 spelare under dag 1A/B. Därefter så kommer spelarantalet att minskas ner till 8 spelare vid bord från dag 2 och framåt.

Förutom alla tungviktare inom poker så kommer vi även att få se vinnarna från alla årets tidigare EPT turneringar vilket betyder att vi åter igen kommer att få se Magnus Pettersson, vinnare av EPT Köpenhamn på plats, spelandes under dag 1A. Självklart så kommer även andra svenskar att befinna sig på plats och vi kommer att hålla er uppdaterade så gott de går med de svenska framgångarna från turneringen. Dessutom så är många tittares favorit även på plats, vi talar då självfallet om Gus Hansen.

Men vill du följa händelserna direkt när de händer? Då kan du gå vidare till vår Live rapport sektion där du får all information du kan tänka dig, fortlöpande. Viktiga händer som spelas, chipställning, spelare som slagits ut och mer där till. Så under de kommande 6 dagarna kan du följa händelserna direkt hemifrån din soffa!

[I]Dagens PokerNews tips: Kvalificera dig till de största och bästa turneringarna i världen hos PokerStars. Passa även på att delta i vår exklusiva $2 500 freeroll som spelas varje månad![/I]

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories