Sverige vann PartyPokers Poker Nation Cup

Sverige vann PartyPokers Poker Nation Cup 0001

Sverige trotsade höga odds när de lyckades prestera denna otroliga triumf i PartyPoker.com Poker Nations Cup som spelades i Cardiff förra veckan. Sverige vann mot ett otroligt tufft motstånd och de svenska laget, som bestod av, Bo Sehlstedt (lagkapten), Anders Henriksson, Mats Rahm, Johan Storåkers, William Thorsson och en Internet kvalificerare vid namn Hans Isoz. Det var förutom de $100 000 i förstapris som stod på spel, även heder för individen och för de land man representerade i denna unika tv-sända turnering.

Sverige har Henriksson att tacka för sina framgångar i denna turnering då hans lugn och stabilitet visade sig vara en stor tillgång i heads-up matchen mot USA´s lagkapten Robert Williamson III. I ett skede i turneringen hade Sverige 12 000 marker gentemot USA som satt på 88 000. I detta läge av matchen så såg det ut som att tävlingen var över och man hade börjat fira segern i förskott i det amerikanska lägret. Men som vi alla vet så kan vad som helst hända i poker och det var precis de som händer här. Henriksson lyckades i ett kritiskt läge dubbla upp sig och började där efter att nöta ut sin motståndare i en intensiv psykologisk drabbning.

Sveriges lagkapten Bo Sehlstedt hade följande att säga om resultatet: "Jag har vunnit större summor pengar än vad vi vann här men detta är dock en av höjdpunkterna inom min poker karriär. Jag är oerhört stolt över mitt lags prestation. Anders är en av de bästa spelarna i världen just nu och det verkar som om han inte vet hur man förlorar, inte ens när det ser som allra mörkast ut. Anders kan slå vem som helst i en short-handed match, även ur en sådan svag position som han befann sig i denna match."

Henriksson själv var självklart nöjd med sin prestation: "Det är alltid kul att få vinna och jag trodde genom hela turneringen att vi hade goda chanser att ta hem de här då vi hade ett riktigt starkt lag. Trotts att det var riktigt tungt ett tag i heads-up matchen så lyckades jag hämta igen hans försprång efter en viktig dubbling, en dubbling som stärkte mitt självförtroende i matchen."

USA´s lagkapten Williamson III var oerhört missnöjd med sig själv, efter att ha kastat bort en sådan betryggande ledning. Hans kommentar var: "Jag behöver ingen bar just nu, jag behöver en doktor."

Turneringen i sig var händelserik från start till slut. Regerande mästarna från England som representerades av Dave "The Devilfish" Ulliott, Ram Vaswani och Joe Beevers gick alla fram som ett ånglok och såg ut som om ingen kunde stoppa deras framfart. När finalen började så var det USA som var de lag som låg efter, som fick starta finalen som short-stacked. I laget under finalen fick vi se Phil Laak, Antonio Esfandiari, Clonie Gowen, Kevin O'Donnell och skådespelerskan Jennifer Tilly som också är Phil Laaks flickvän. Detta lag lyckades genom hårt arbete och enastående spel, speciellt från Antonio Esfandiari, gå från sista till första plats.

Först att lämna finalen var Tyskland som senare följdes av Danmark. Därefter stod Holland på tur, ett lag som leddes av den kända pokerprofilen Marcel Luske. Kvar fanns nu 3 lag, England, USA och Sverige. Englands hopp, Devilfish försökte prata sönder Anders i ett desperat försök att psyka ut honom, men allt detta var förgäves och han blev till slut utslagen av en annan svensk, Williamson.

En talesman från PartyPoker.com sa följande: "Om du skulle fråga ett pokerproffs, oavsett vart i världen du befinner dig, om vilka länder som tillhör de starkaste nationerna inom poker just nu, så skulle nog de flesta svara USA och Sverige, precis som denna turnering har bevisat. Hela detta evenemang var helt enastående och kommer absolut att göra sig väl på TV."

I turneringen så fick i även se en lycklig Internet kvalificerare i varje lag, vid sidan av proffsen, bortsett från USA som hade Tilly istället.

Turneringen spelades i 6 heat där spelarna deltog var sin gång i syfte att spela ihop poäng till sitt respektive lag. Lagen tog sen alla dessa poäng med sig till en så kallad "tag" final, en final där lagkaptenens omdöme och blick för spelet var otroligt avgörande då han bestämmer när taktiska byten och "timeouts" skulle genomföras.

Hela denna turnering kommer att sändas på TV i England och totalt blev det 9 st 60 min avsnitt. Alla dessa avsnitt kommer att sändas under mars och april månad och kommer att kommenteras av Vicky Coren samt Barny Boatman. Huruvida om denna turnering kommer att sändas i svensk tv står ännu oklart, men skulle förvåna mig stort om vi inte fick se den inom snar framtid, speciellt med tanke på de svenska framgångarna.

Vi på PokerNews Sverige vill passa på att gratulera alla svenska deltagare i denna turnering. Vi ser med spänning fram emot nya svenska framgångar och om jag får tro rätt så lär de inte dröja länge innan vi har något nytt att rapportera kring just detta!

[I]Dagens PokerNews tips: Du har väl inte missat vårt enorma bonuserbjudande från Party Poker bonus sida. Bara följa instruktionerna, därefter får du din bonus![/I]

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories