Scandinavian Poker Masters finalen färdigspelad

Scandinavian Poker Masters finalen färdigspelad 0001

I går kväll klockan 23:50 startade finalen av Skandinavian Poker Masters kanal 5. Framför tv satt förmodligen stora delar av Sveriges pokerfantaster, mig inkluderat. Kvar i finalen fanns 5 spelare, Albert Iversen (Danmark) 232 000 marker, Anders Henriksson (Sverige) 114 000 marker, Christer Björin (Sverige) 100 000 marker, Rickard Johansson (Sverige) 80 000 och sist men inte minst Bo Sehlstedt (Sverige) med 74 000 marker.

Och som väntat fick vi se intensiv och riktigt spännande poker. Till en början så såg det ut som att dansken skulle bli svårstoppad. Gång på gång får han bra kort eller träffar på floppen och körde därmed över sina motståndare. Men ju längre in i turneringen vi kom desto bättre fördelades korten. Tyvärr räckte det inte hela vägen för Rickard Johansson när han som short-stacked valde att ställa all-in med {k-Clubs}-{10-Clubs} och fick syn av Iversen som i sin tur satt på {a-Hearts}-{4-Spades}. Floppen var inte till hjälp för någon av spelarna men genom runner runner så lyckades dansken fånga en färg och därmed var Johansson utslagen på 5:e plats, en plats som gav honom $20 000 i prispengar.

Näst på tur stod Christer Björin, som i en intervju efter turneringen sa att han inte var så nöjd med sitt spel. Detta kan bero på en del misstag som han gjorde under turneringen. Bland annat så var han involverad i en pott med Sehlstedt och Iversen där dansken är först att agera efter floppen och han väljer att beta ut, med en tom hand. Bosse som har träffat topp par i 9:or väljer i sin tur att ställa all-in. Christer som satt sist att agera fick huvudbry men valde till slut att lägga ner handen, en hand som slog bägge sina motståndare då han satt med {a-Diamonds}-{9-Spades}. Detta blev hans fall då han hade kunnat dubbla upp sig i detta skede, men istället la han sig. Några händer senare gick han all-in i hopp om att dubbla upp sig, utan att lyckas och han var därmed utslagen på 4:e plats.

Ytterligare ett par händer senare blev de två förhandsfavoriterna Henriksson och Sehlstedt involverade i en jättepott som skulle resultera i att en av dessa slås ut. Sehlstedt som satt på {q-Diamonds}-{q-Clubs} valde att höja till 28k preflop och Henriksson svarar med att ställa all-in med {k-Hearts}-{q-Hearts} hjärter, något som blixtsynas av Bosse. Och med en K på floppen så stod det helt plötsligt i Anders favör. Den sista {q-Spades} inte dök upp på varken turn eller river och därmed var Sehlstedt utslagen.

Heads-up mellan Iversen och Henriksson startar därmed och direkt så tar svensken kommandot. Han styr och ställer vid bordet och ger inte sin motståndare något handlingsutrymme. Han tar hem pott efter pott och bygger upp sin stack ytterligare.

Till slut så får i alla fall Iversen en hyfsad starthand då han sitter med {3-Diamonds}-{3-Clubs}. Han väljer att höja till 30k preflop, vilket synas av Henriksson som i sin tur satt på {q-Diamonds}-{j-Spades}. Floppen visar {9-Hearts}-{10-Diamonds}-{5-Spades} och Iversen som är först att agera väljer att beta ut 40k. Henriksson, som inte hade någon som helst avsikt att lägga sig, satt och funderade länge innan han säger de magiska orden "all-in". Dansken tittar uppgivet på sin motståndare, visar klart och tydligt att han inte gillade detta drag och väljer motvilligt att kasta in sina kort.

I handen direkt efter så tittar Henriksson ner på {a-Spades}- {9-Spades}och precis som i en tidigare hand i denna heads-up så väljer han att bara slowspela korten genom att bara syna preflop. Iversen, som vid de här laget förmodligen drabbats av panik och säkert var otroligt frustrerad valde att ställa all-in med {k-Clubs}- {3-Diamonds}, ett drag som synas omgående. Floppen visar {9-Diamonds}-{2-Spades}-{3-Spades} och när turnen visar {q-Spades} så stod det klart att Henriksson vunnit turneringen med en spaderfärg. Åter igen visar han att han tillhör världseliten i turneringspoker och att han alltid är en spelare att frukta vid poker bordet.

[I]Dagens PokerNews tips: Du har väl inte missat att du kan få $50 + $25 helt gratis om du registrerar dig hos Party Poker via oss på PokerNews. Glöm inte bort att använda dig av bonus koden SE50FREE!! För mer information, besök då party pokers bonus sida.[/I]

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories