PokerPro rapport: EPT Dortmund freeroll färdigspelad

PokerPro rapport: EPT Dortmund freeroll färdigspelad 0001

I helgen som var fick vi se 42 lyckliga kvalificerare göra upp om en gratis plats till EPT Dortmund. En hård fight var att vänta då alla dessa 42 spelare hade siktet inställt på första platsen och första priset. Här följer en rapport från denna unika PokerProForAYear turneringen.

Med chans på en plats i en av EPT´s delturneringar, med chans att vinna stora pengar och samtidigt få träffa poker eliten, ja de är väl nått som många spelare drömmer om. Och nu fick PokerNews läsare just denna chans via vår syster sida PokerProForAYear, där de sänder spelare till några av världens allra största poker turneringar!

Och nu i lördags var det dags för den första i denna serie freeroll turneringar. Starttiden var satt till 22:00 och enbart 42 spelare dök upp till start, vilket skapade ännu högre förhoppningar hos de anmälda spelarna. Och redan efter några minuter så fick vi se den första spelaren lämna turneringen. Det var Hagtorn som fick se sig besegrad utav merock, som i och med denna hand gick upp i tidig ledning.

Strax där efter fick Merock dock följe av advfear som även han lyckats samla på sig en hög med marker. Något som han däremot inte lyckades förvalta väl utan 25 minuter senare så var hela hans stack utplånad och så var han, på 37 plats.

Därefter följde en tuff match spelarna mellan och alla var oerhört fokuserade på att ta sig till finalbordet. Det skulle dock dröja drygt 1 ½ timme innan man lyckats spela ner sig från de 42 startande till de sista 10.

De allra flesta spelarna vid bordet satt med gott om marker och ingen behövde känna sig direkt pressad till att agera, men trotts detta så lämnade Porkbot finalbordet i ett tidigt skede och slutade därmed på 10 plats.

En av de spelare som kom till finalbordet som short-stacked var DMRX men efter ett par preflop höjningar, där han stal blindsen, så var han tillbaka med i matchen igen. Däremot gick de inte lika bra för Kuerton8, som även han försökte med samma sak men som tillslut resulterade att han var all-in istället. Has KQ var ingen match emot 25kopek's 22, när en tredje 2:a kom på floppen och fullbordade hans triss. Kuerton8s turnering var därmed över och han lämnade finalen som 9:a.

BGOOD2me som kom till finalbordet som chip etta, lyckades stå emot sina utmanare under en längre tid genom bra och aggressivt spel där han använde sin skörd med marker till sin fördel.

Kassike, som satt på 66, gjorde en massiv preflop höjning men sprang då rakt in i en monster hand då merock satt med K-K på handen. Men detta är ju poker, där allt kan hända och det var precis de som hände här. Bordet visade 4-5-7-8 och tack vare sina 6:or lyckades då Kassike få ihop en stege och därmed ta hem en gigantisk pott. Och redan i nästa hand, i lite frustration kan man tänka sig, gick Merock all-in med 5-5 på handen men där tog det tvärstopp då IMNTZONE lyckades få Royal flush på rivern. Merock slutade därmed på en 8:e plats.

Men Kassikes tur fortsatte, lite tack vare en lös syn från BGOOD2me och han dubblade åter upp sig. Strax där efter gick DMTRX med 7 spelare kvar i turneringen samtidigt som BGOOD2me verkade störas av de senate motgångarna. Han gick från topp till botten efter att ha förlorat en stor pott mot Ryoxyz och strax där efter slogs han ut då hans A-3 dominerades av IMNTZONEs A-J, 6:e platsen var därmed hans.

Och redan i handen direkt efter var det 25kopek som stod näst på tur då hans 8-8 förlorade en coinflip mot DMTRX som satt på A-K, vilket gav honom en stege.

Med 5 spelare kvar gick spelet in i en fem minuters paus. Ingen var i någon dominerande ledning och det har helt öppet för alla de kvarvarande spelarna att ta hem detta åtråvärda priset. När spelet väl återupptogs så var blindsen 250/500 och ställningen var följande:

DMTRX - 27.813

IMNTZONE - 17,281

Ryoxyz - 15,475

kassike - 15,032

k3nn3 - 8,399

Efter pausen så fick vi se ett försiktigt spel från alla spelare. Ingen av de kvarvarande spelarna ville åka ut nu, så nära första priset. Till slut så lyckades i alla fall k3nn3 dubbla upp sig på Ryoxyz bekostnad. Strax därefter hade Ryoxyz en hel del otur då han fick dela på en pott med hans A-K mot DMTRX som satt med A-Q, tack vare ett bord som visade J-J-6-2-2. Men all denna action gjorde att spelet verkligen tog fart, samtidigt som blindsen ökade till 300/600.

IMNTZONE, som satt med 5-6 på handen, försökte sig på ett djärvt drag, som slutade i misär då han sprang på k3nn3 som satt på Q-Q. Detta var något som han aldrig lyckades återhämta sig ifrån och strax där efter ställde han in sina sista kvarvarande marker med A-10, vilket inte blev någon match för k3nn3 som åter igen blev för mäktig, med A-A på handen.

Därefter tog luften slut för Ryoxyz när han i ett sista tappert försök ställde all-in med A-9. Kassike synade med 5-5 och när inga kort kom till Ryoxyzs hjälp så var hans turnering över.

Med 3 spelare kvar och med blindsen som höjdes upp till 500/1000 ledde till att pressen på spelarna ökade en aning. Men de störde inte kassike däremot, kan ju dock bero på att han gång på gång fick bra händer. Åter igen så var det han som slog ut en spelare när han slog ut k3nn3 med K-K mot A-Q. Nu återstod bara heads-up och kassike hade här ett stort övertag på DMTRX då han satt med dubblet så mycket marker. Men DMTRX gav inte upp i första taget och när han lyckades få Q-Q så var det helt plötsligt jämt mellan spelarna, bägge med drygt 42 000 marker var.

Avgörandet skulle komma när bägge spelarna ställde in alla sina marker i mitten på bordet. En coinflip skulle till att avgöra finalen. Kassike satt med 10-10 och DMTRX med A-K. Dessvärre för DMTRX så kom det varken en K eller ett A och Kassike vann därmed potten. Med bara ett par hundra kvar på handen så blev det en automatisk all in som slutade till kassike och därmed var det klart. Kassike blev den lycklige vinnaren av ett EPT paket till Dortmund.

Ett stort grattis från oss på PokerNews och all lycka i Dortmund!

[I]Dagens PokerNews tips:Har du inte anslutit dig till PokerProForAYear ännu? Då är det hög tid att du gör det. Du ser ju själv vilket värde det finns för dig i detta![/I]

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories