Är poker en sport? - Del 2

Är poker en sport? - Del 2 0001

Saken är den att jag ville att den här delen skulle vara lite som en uppsats. Några opartiska objektiva argument för och emot huvudfrågan, jag ville att den skulle lämnas öppen, ganska oklar i slutet med förhoppning om att några av sportens debutanter var tvungna att tänka om en aning. Allt som allt så skulle det vara en trevlig liten artikel som skulle vara lika roliga att skiva som att läsa.

Men olyckligtvis så kunde inte detta ske. Istället för att göra en strukturerad och underhållande läsning, så var jag tvungen att ett fräckt, partiskt och väldigt aggressivt uttalande:

POKER ÄR EN SPORT!

Jag trodde självklart inte riktigt på det imorse, men sen i eftermiddags så råkade jag av slumpen se de förödande nyheterna om Gutshotpokers rättsfall,

och nu måste jag tro på det. En domare och jury har beslutat att poker är ett rent hasardspel, men samtidigt erkänner dom att det finns en liten del som är styrt av talang. Men för rubrikshungring media så kommer detta fall att ha riktigt stor potential för skriverier om vårt nobla spel.

Först så har vi situationen med online spel i staterna och nu har vi detta hög profilerade rättsfallet i England. Så stor som det håller på att bli med överflödet av sponsorer och tv sändningarna så är poker är väldigt sårbart just nu. Vi måste försvara våra rättigheter som poker spelare, och även om du inte håller med om idén om att poker är en sport, så kan det vara en bra idé för oss alla att börja tänka i dessa banor; för att lägga till övertygelse till våra argument och verkligen poängtera att spelarens skicklighet överröstar chans elementet i spelet.

När det går bra för dig så bortser du totalt från chans faktorn i poker; du baserar dina framgångar på att du läser dina motståndare bra, att du har bra strategi och samtidigt gott omdöme. Men när det däremot går dåligt för dig så är du ofta snabb med att poängtera för din omgivning hur du kan göra allt rätt och fortfarande förlora på grund av otur, river kort eller idioti hos dina motståndare.

Om poker är en sport så är det nog den enda sporten där en förlorare kan skylla sin förlust på okunskap hos sin motståndare. Ingen boxare kan påstå att deras motståndare är en amatör efter att ha blivit nerslagen, ingen fotbolls lagledare kan göra en anklagelse att det andra laget var dumma nog att göra ett vinnande skott mot målet.

Men jag hävdar att poker är den mest orättvisa sporten av alla sporter. Boxning är en av de smärtsammaste sporterna som finns, där en spelare kan göra allt rätt och ändå förlora, inte på grund av en hård smäll i sista sekunden utan på grund av en panel av inkompetenta eller oprofessionella domare som fortfarande kan ge segern till fel man. Om du inte följer boxning så kan jag tala om att detta händer ofta, allt för ofta och detta är en av anledningarna till att boxning inte längre är en så stor sport som det var fram till mitten av 1990.

Fotboll är en annan sport där deltagarna kan prestera strålande och ändå "belönas" med en andra plats, vilket även här händer allt för ofta. En god vän till mig missade att få spela i en FA Cup Final tack vare en linjedomare som dömde bort ett mål, trotts att bollen solklart var över linjen (jag är säker på att fotbolls fanatiker skulle kunna ta fram sina statistik böcker och namnge spelaren och laget under den tiden du läser klart denna artikel).

Alla sporter har ett element som är utom kontroll för deltagarna, det kommer ofta att överraska dom och resultera i att de känner sig bedrövade. Detta händer dagligen i poker och förmågan att kunna handskas med besvikelsen och motgången är ett måste hos en god spelare. Att kunna triumfera trots chans faktorn som finns i poker, visar om och om igen talang faktorn i poker. Att Johnny Chan, Doyle Brunson och Phil Hellmuth har vunnit 10 WSOP Armband har inte skett på grund av hur deras kort blandats utan på grund av deras förmåga att hantera situationer och framför allt på deras talang och kunskap.

Okej, nu har jag fått ventilera mig lite och förhoppningsvis så kommer jag i framtiden att kunna se mig själv som en åskådare till denna sport vi kallar poker!

[I]Dagens PokerNews tips: Än är det inte för sent att vinna första priset i PokerProForAYear. Ett första pris värt $50 000 där du sponsras till 4 större pokerturneringar under 2008![/I]

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories