Party Poker sponsrar ny engelsk Premier League Poker

Party Poker sponsrar ny engelsk Premier League Poker 0001

Phil Hellmuth leder en grupp på 12 spelare som nu begett sig till Kent i England för att där starta inspelningen av "Premier League Poker." Denna series kommer att produceras av Matchroom Poker vid Kent's Maidstone Studios och planerar att sändas på den allt mer populära "Channel 4" i England. Planer finns också att sända denna serie i andra europeiska länder men än så länge är inget spikat. I denna serie så kommer dessa 12 spelare jaga första priset på $500 000.

Förutom den 10-faldige armbandsvinnaren i WSOP, Phil Hellmuth, så kommer många färgstarka pokerprofiler komma till start. Dessa är Dave 'Devilfish' Ulliott, Andy Black, Kiril Gerasimov, Liz Lieu, Ian Fraser, Roland De Wolfe, Vicky Coren, Juha Helppi, Kenna James, Eddy Scharf och Team PokerNews egna lagkapten, Tony G.

Dessa 12 spelare kommer att tävla mot varandra i en "liga" liknande Poker Superstars, som många nordamerikaner kanske känner igen, men med vissa klara skillnader. Varje spelare kommer att få tävla sex gånger i första omgången där de fyra bästa spelarna är direktkvalificerade till finalomgången, där prispengarna delas ut. De spelare som hamnat på 5-8 plats efter första omgången kommer att göra upp i heads-up matcher där två går vidare till finalbordet.

Tekniskt sett så är denna turnering även en "high stakes" turnering då varje spelare betalar $20 000 för att få vara med och där sponsorn Party Poker går in och betalar de resterande $260 000 vilket ger en total prispott på $500 000. En talesman från Party hade följande att säga om denna nya liga: "Primier League Poker är ett nytt och spännande koncept och de kommer garanterat att resultera i underhållande tv för tittarna. Intresset av att delta bland proffsen har varit stort, på bägge sidor om atlanten."

Spelarna själva delade gladeligen med sig av vad de tycker om detta kommande event. Hellmuth sa följande: "I älskar England och jag känner mig verkligen hemma där så av den anledningen ser jag verkligen fram emot Premier League Poker. Detta kommer garanterat att bli en utmaning då jag kommer att spela mot några av världens bästa pokerspelare. Men tro nu inget annat, jag är här för att vinna bucklan!"

Tony G tillade följande: "Jag ser verkligen fram emot att spela i denna Premier League och jag lovar att alla som är involverade kommer få så mycket av Tony G som de bara klarar av!"

Inspelningen av Premier League Poker avslutas den 4 mars.

[I]Dagens PokerNews tips:Att Party Poker bjuder på underhållning vet vi alla. Men visste du att de bjuder nya spelare, som registrerar sig via PokerNews på hela $50 + $25 helt gratis! Ja du läste rätt, då får allt detta helt gratis! Utan några krav på insättning![/I]

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories