Nytt bud på företaget Harrah's

Nytt bud på företaget Harrah's 0001

Är Harrahs åter igen i hetluften? I alla fall om man ska tro investerare. För drygt 1 vecka sedan fick vi se deras aktie stiga med över 1 dollar/aktie men de som väckte mest nyfikenhet var mängden aktier som handlades. Den 19 december förra året så gick man med på ett uppköp av två privatägda företag där man erbjöds $90 per aktie.

Under fredagen den 30 januari aktie handel så meddelande man från Goldman Sachs Group att man tillfälligt hade stoppat deras " investment rating" av Harrahs. Från Reuters rapporterade man följande uttalande från företaget: "Detta är i riktlinje med Goldman Sachs policy under omständigheter där Goldman Sachs agerar från en rådgivande position, i en strategisk transaktion eller under andra speciella omständigheter." Marknaden tog detta som att Goldman Sachs representerade en klient som lämnat ett konkurrerande bud på Harrahs.

I de ursprungliga villkoren för de tidigare uppköps avtalet så var Harrahs fria att ta emot tävlande bud fram till den 13 januari, 2007, en dag som både kom och gick utan att något bud rapporterats kommit in till Harrahs. Trotts detta så har Harrahs fortfarande möjligheten, efter detta datum, att ta emot och godkänna bud från andra företag men skulle då befinna sig i en position där de var tvungna att betala Apollo Management och Texas Pacific Group en summa på $500 miljoner, som en avgift för att man valt att avbryta uppköpet. Men den 10 januari, 3 dagar innan de datum då bud inte längre kunde tas emot av Harrahs, så skrev företagen på en avsägelse som förlängde tidsperioden fram tills den 28 februari, 2007. Detta för att ge bägge företagen ytterligare tid att hinna lämna in pappersarbete som de var tvungna att göra unders USA´s Antritrust lag. Men samtidigt så tolkade många att detta drag för företagen var en bekräftelse att man gått in i denna affär med en allt för aggressiv och hoppfull inställning gentemot en uppgift av denna magnitud. Eller att detta nya datum helt enkelt kunde tyda på att nått drastiskt var på väg att hända i detta uppköps scenario.

Att investera är som att spela poker; ett spel med begränsad information där alla data tolkas för att försöka skapa sig ett övertag. Var Goldman Sachs uttalande en "tell" om en potentiell ny uppköpare eller bara ett trick? Som poker – de kommer ta tid och en river innan vi med all säkerhet vet vad allt detta hade för mening.

[I]Dagens PokerNews tips: Har du missat vårt unika bonus erbjudande från Titan Poker? Sätt in $50 och få $50 gratis. Sen erbjuder vi EPT freeroll, WSOP freerolls och en $2 000 freeroll varje månad. Spana in vår Freeroll sida för ytterligare info om när,hur och villkor. Så va väntar du på, skaffa dig ett konto hos dem redan idag![/I]

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories