FBI fryser kapital hos NETeller

FBI fryser kapital hos NETeller 0001

Neteller, ett företag som arbetar med e-wallet processer, släppte nyligen ett pressmeddelande där de erkänner att en stor summa pengar har beslagtagits av de amerikanska FBI, rörande anklagelserna om penningtvätt mot de två tidigare neteller direktörerna och grundarna Steve Lawrence och John Lefebvre.

Detta uttalande från Neteller bekräftas av FBI-agenten Neil Donovan i ett uttalande i tidningen "USA Today". Enligt uttalandet som NETeller släppte så säger de att: ""Enligt NETeller Group´s vetskap så är summan som frysts av de amerikanska myndigheterna inte större än $55 miljoner. De mesta av dessa pengar var mestadels i en process att föras över från NETeller till sina amerikanska kunder eller vice versa."

Dessa pengar har frysts av FBI och kommer att förbli så under tiden som man utreder anklagelserna mot Lawrence och Lefebvre. Detta uttalande från NETeller bekräftar att deras juridiska ombud mött med "United States Attorney's Office" [USAO] den 19 januari, precis vid samma tidpunkt som amerikanska banker började neka transaktioner genererade från NETeller. Domstolsbeslutet om att frysa dessa kapital kom till NETellers vetskap efter detta möte den 19 januari.

NETellers utbetalningar till deras amerikanska kunder kommer att förbli frysta "Som ett resultat av de restriktioner som trätt in efter den tredje parts begäran om att få en domstolsorder om frysning av detta kapital." Men NETeller har all avsikt att samarbeta med USAO och kommer att förse dem med alla dokument de önskar, dokument som visar insättningar och betalningar gjorda av amerikanska medborgare. Samtidigt så pågår de diskussioner mellan NETeller och USAO om att ge NETeller möjligheten att skicka tillbaka pengar till sina ursprungliga insättare. Och som del av dessa diskussioner så har USAO för avsikt att anlita en redovisningsfirma, på NETellers bekostnad, som ska hjälpa till med denna process och undersöka NETellers finansiella position. "Att betala tillbaka dessa ekonomiska medel till våra amerikanska kunder är vår högsta prioritet," sa Ron Martin, Group President och VD."

NETeller erkänner också i detta uttalande att även om inga åtal väckts mot företaget just nu, så finns fortfarande risken att detta sker. Men trotts detta så genererar NETeller en daglig vinst på över $200 000 från sina icke-amerikanska kunder, detta trotts att procenten gällande inströmningen av nya kunder sjunkit med 65 % sedan man lämnade den amerikanska marknaden. NETellers aktiehandel är fortfarande fryst på London börsen, i väntan på vidare utveckling i detta fall

[I]Dagens PokerNews tips:Du har väl inte missat att du får $50 gratis när du gör en insättning på $50 hos Titan Poker. Dessutom får du chansen att vinna både EPT och WSOP platser. Hela 3 WSOP freerolls står på schemat så vad väntar du på??[/I]

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories