Everest Pokers Nordic Summit färdigspelat

Everest Pokers Nordic Summit färdigspelat 0001

Under den gångna helgen så avgjordes finalen i Everest Pokers Nordic Summit. 30 spelare varav 10 norrmän, 10 danskar och 10 svenskar hade alla rest till Barcelona, Spanien för att delta i detta evenemang. På schemat stod 2 tävlingar, en lag och en individuell.

Lagtävlingen var uppbyggd så att varje bord skulle bestå av 3 spelare med en spelare från varje land. Vinnaren vid varje bord skulle gå vidare till finalbordet, där den individuella tävlingen skulle avgöras. De land som lyckades få ihop flest poäng skulle vinna lagturneringen. Första plats vid varje 3-manna bord gav 3p, andra plats 2p och sista plats 1p. Max 3 bord skulle spelas samtidigt.

Efter 3 avklarade bord så var det precis som man hade hoppats, en spelare från varje land hade tagit sig vidare. Men därefter gick det riktigt utför för svenskarna. Ingenting verkade gå deras väg och när alla 10 finalspelare var klara så stod de klart att hela vårt svenska hopp låg hos 1 enda spelare. Danmark var de land vars spelare lyckades bäst. 5 danskar, 4 norrmän och 1 svensk, Daniel "Dala" Langenfors, blev det slutgiltiga antalet spelare från respektive land. Därmed så vann också danskarna lagtävlingen. För detta fick de $5 000 att ge till valfritt välgörande ändamål. Efter en kort överläggning så beslöt sig spelarna för att donera dessa pengar till sig själva!

Många av de svenska spelarna som blivit utslagna menade på att de var oturen som gjorde att inte flera svenskar tog sig vidare till finalbordet. De syftade bland annat på hur 4 svenskar blivit omköpta på rivern och därmed åkt ut mot va de kallade för "klonktomtarna" från Norge. 2 av dessa råkade ut för att en 3-outer träffar på rivern, Urban Johansson fick se sin motståndare träffa en 2-outer och därmed var hans chanser för finalbordet borta Christian Drottmar var den sista av dessa 4 svenskar som fick bita i de sura äpplet när rivern föll. Han blev involverad i en pott mot Norges Espen Ask, en pott som slutade med att svensken, som satt med {9-Clubs}-{9-Hearts} gick all-in preflop. Norrmannen, som satt på {q-Spades}-{9-Spades} synade och med fyra låga kort på bordet och varken något stege eller färgdrag för norrmannen så såg de väldigt ljust ut för Christian men då, på rivern, så kom så klart en av de tre kvarvarande damerna och svensken var därmed utslagen.

Med tanke på dessa historier vi hört från de svenska spelarna så kan man mer än väl förstå deras frustration och varför Sverige inte lyckades få fler spelare till finalbordet. Detta var helt enkelt en av de dagar då pokergudarna inte stod på Sveriges sida.

Men nu skulle det bara avgöras vem av dessa 10 spelare som skulle bli den individuella mästaren. Finalen påbörjades sent in på nattimmarna, runt 2 tiden. Man kan anta att alla de 10 spelare som satt vid finalbordet började känna av tröttheten vid det här laget. Trötthet, svårigheter att fokusera sig är faktorer som man inte vill kännas vid när man spelar poker och speciellt inte vid ett finalbord. Då vill man ju att alla ens sinnen är på topp.

Om detta var något som påverkade spelarna eller inte är oklart men efter cirka 45 minuters spel så hade i alla fall 3 spelare lämnat finalen, två norrmän och en dansk. Näst på tur så fick vi dessvärre se vårt enda hopp lämna turneringen. En efter en försvann sen spelarna och efter drygt 1 ½ timmes finalspel så återstod bara heads-up matchen mellan Norges Tore Nilsen och Danmarks Anders Nilsen. Detta skulle bli en hård och intensiv match spelarna emellan men till slut så var det norrmannen som drog det längsta strået och vann turneringen. För detta fick han $6 000 samt kan titulera sig Nordic Summit Mästare.

Vi på PokerNews ser fram emot nästa omgång av denna Summit turnering, men till dess så rekommenderar vi att ni läsare tar chansen att delta i Everest Pokers Avalanche, en turnering där totalt 20 spelare gör upp om en prispott på totalt $1 miljon!

[I]Dagens PokerNews tips: 20 spelare hos Everest Poker kommer göra upp i en freeroll turnering med en garanterad prispott på $1 miljon. Endast ett fåtal platser finns kvar så skynda dig att ladda ner Everest Poker och spela till dig en plats i Avalanche![/I]

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories