Everest publicerar europeisk pokerundersökning

Everest publicerar europeisk pokerundersökning 0001

Den stora pokeroperatören Everest Poker släppte nyligen resultatet från en undersökning som de genomfört bland spelare från Italien, Frankrike, Holland, Sverige, Spanien och Tyskland. Jupiter Research genomförde denna undersökning på begäran från Everest Poker och har nu levererat resultatet.

Syftet med denna undersökning var att få en djupare inblick i spelarnas agerande och attityd genom europa. Denna undersökning anses vara den första pokerrelaterad undersökning som publicerats till dags datum.

Pokern är, som de ser ut, fortfarande dominerad av manliga spelare då över 70 % av de tillfrågade spelarna var män. I Spanien och Italien så var dessa siffror även över 80 %. Frankrike är de land där flest kvinnor spelar poker då 34 % av de som deltog i den franska undersökningen var kvinnor.

När de gäller åldern för pokerspelare så var majoriteten, 30 %, av de som deltog i åldrarna 25-34. Men i Tyskland så verkar det som om poker är mer populärt hos de lite äldre spelarna då det visade sig att 32 % befann sig i åldrarna 35-44 och där 10 % av de tillfrågade var över 55 år.

Men nu till en av de lite mer nyckel punkterna i undersökningen, pengar och inkomst för hushållen hos de europeiska spelarna. Medelinkomsten för en europeisk spelare ligger på under €35 000/år. Att detta är en viktig punkt är ju förstårligt. Spelarna måste ju finansiera sitt spel på ett eller annat sätt.

De flesta spelarna har ett arbete vid sidan av sitt pokerspelande, ett arbete som förser dom med pengar som de sen kan använda till sin hobby, poker. 7 % av de holländska spelarna arbetar inom skolväsendet medan hela 18 % av svenskarna arbetar med samma sak. 11 % av spanjorerna arbetar inom reseindustrin.

Över lag så spelar spelarna från dessa sex länder poker i snitt fyra gånger per månad och huvudsyftet med deras spel är nöje. Till kanske mångas förvåning så svarade enbart 28 % att de spelar poker för pengarnas skull. Kvällar och helger är den mest populära tiden för pokerspelandet.

Till sist, när spelarna själva ombads att bedöma sitt eget spel så är det tydligt att de europeiska spelarna är rätt blygsamma av sig. 20 % av de holländska och tyska spelarna hävdade att deras spel var under medelmåttigt. Enbart 8 % från respektive land hävdade att deras skicklighet låg över medel.

[I]Dagens PokerNews tips: Everest Poker är en av de snabbast växande pokerrum i Europa. Ladda ner Everest Poker via PokerNews och ta del av vårt exklusiva bonuserbjudande. Sätt in $50 och få $50 helt gratis utöver den vanliga $100 bonusen.[/I]

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories