Engelsk regering föreslår en 2 % skatt för online spelföretag?

Engelsk regering föreslår en 2 % skatt för online spelföretag? 0001

I en ledande Engelsk nyhetstidning så kunde man tidigare i veckan läsa hur den engelska regeringen är beredd att föreslå en radikal 2 % skatt till företag inom spelindustrin online, i syfte att få dessa företag att skaffa sig en spel licens i England.

Denna rapport kunde man läsa i "The Daily Telegraphs" finanssidor. Källan till denna rapport, som man inte vill avslöja, hävdar också att Gordon Brown kommer att ta tillfället i akt under kommande budgetförhandlingar och föreslå att online spelföretag ska få erhålla en spellicens i England men att företagen fortfarande har huvuddelen av sin verksamhet utomlands. Enda kravet skulle vara att företagen betalar en nominell skatteavgift på 2-3 %, en avgift som skulle kallas för "Remote Gaming Duty". På detta sätt skulle företagen inte falla under den så kallade "Value Added Tax."

Att vara i en position att både kunna reglera och beskatta företag inom denna lukrativa sektor är något som den engelska regeringen gärna skulle vilja befinna sig i. Speciellt med tanke på hur utvecklingen i denna sektor har varit under de senaste åren.

Trotts motgångarna med förlusten av den amerikanska marknaden så gör industrin fortfarande lukrativa vinster och då speciellt de stora aktörerna som 888 Holdings och Party Gaming som båda är noterade på London börsen. Dessa företag liksom många andra aktörer har sina huvudkontor på platser som Gibraltar, Malta och Antigua, som alla tillförlitar sig på turism och dessa typer av finansiella tjänster för att överleva. Företagen har inget intresse av att förflytta sig till länder med invecklad byråkrati och omfattande regelverk.

Men i denna rapport i "The Daily Telegraph" så hänvisar man till faktumet att från och med i september i år så kommer dessa företag ha möjligheten att införskaffa sig en spellicens i England under den nya "Gambling Act 2005", men att företagen samtidigt inte har för avsikt att flytta sin verksamhet dit då de i så fall måste betala en 40 % vinstskatt.

I förslaget så framgår det klart och tydligt hur man skulle kunna arbeta förbi detta hinder men frågan är om det är tillräckligt för företagen?

I "The Daily Telegraph" så kunde man även läsa ett citat från John O'Reilly, direktör för online spelverksamhet hos Ladbrokes plz, där han sa: "Detta är verkligen ett genombrott." Han rapporteras även ha sagt att Ladbrokes helt klart skulle vara intresserade av detta om skatten inte skulle vara högre än 3 %. Spelverksamheten online hos Ladbrokes producerade omkring £100 miljoner i vinst förra året och de skulle resultera i att den engelska regeringen skulle få in £3 miljoner i skatt!

[I]Dagens PokerNews tips:Du vet väl att de $50 som du får gratis hos Titan Poker är skattefria?! Det samma gäller vinsten du spelar ihop. Så vad väntar du på, sätt in $50 och få $50 gratis. Börja sen jakten på din pokervinst![/I]

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories