EPT Köpenhamn har nu avgjorts, med svenskt i toppen

EPT Köpenhamn har nu avgjorts, med svenskt i toppen 0001

Nu var finalen av EPT Köpenhamn avgjord och en vinnare har korats. Som vanligt så startar finalen när man är nere i 8 spelare och sist att lämna turneringen, innan finalbordet, blev Cole Morrow som valde att gå all-in med A-10 och som synades av Thomas Holm, som i sin tur satt med A-K. Och när flopp, turn och river var alla blanka för Morrow så stod det klart att han slutat turneringen på en 9:e plats

De 8 spelare som tagit sig till finalen var Thomas Holm (Danmark), Samir Shaktoor (Sverige), Bertrand "Elky" Grospellier (Frankrike), Magnus Petersson (Sverige), Richard Toth (Ungern), Alexandre Poulain (Frankrike), Anders Wijk (Sverige) och Theo Jörgensen (Danmark). Och efter att Thomas Kremser uttalat de välkända orden "shuffle up and deal" så drog spelet igång.

De första 20 minuterna vid finalbordet var väldigt avvaktande och det stod klart att ingen av spelarna ville bli den förste som åkte ut. För många av dessa spelare så var detta finalbord de första finalbordet någonsin och därför var det extra spänt spelarna emellan.

Men väl när den första spelaren åkte ut så gick det av bara farten. Ytterligare 3 spelare försvann strax efter och efter 1 timmes spel så var vi nu nere i 4 spelare kvar. Den som fick lämna turneringen först var ett av våra svenska hopp vid bordet, Anders Wijk som gick all in med A-J och som synades av Richard Toth som i sin tur satt med K-K.

Som andra spelare att lämna bordet blev Thomas Holm som gick all in med A-Q när floppen visade 9-8-7 och åter igen var det Toth som synade. Denna gång hade han pocket 7:or på handen och hade med andra ord floppat ett set som höll och gav honom vinsten. Strax efter att Holm hade lämnat bordet så var det en av de två franska spelarnas tur, Alexandre Poulain, som fick se sig besegrad av sin landsman Bertrand Grospellier. Sen bara 6 minuter senare var det dags för svensk nummer två att lämna bordet. Samir Shaktoor valde att ställa in sina marker med A-3 och åter igen var det fransmannen "Elky" som synade med Q-Q på handen. Floppen var dock till svenskens fördel då ett A kom, men då ytterligare en Q landade på bordet så stod de klart att Elky och hans set i damer var den bästa handen och svensken fick därmed lämna bordet.

Så efter drygt 1 timmes spel så hade hela 4 spelare lämnat bordet och 4 spelare fanns kvar. Detta såg ut att bli den kortaste finalen i EPT:s historia.

Fördelningen av markerna när nu 4 spelare kvarstod var helt klart till Elky och Toths fördel då dessa spelare tillsammans höll i 75 % av alla marker. Men genom skicklighet och en hel del tur från Elkys sida så lyckades han ta så gott som alla Toths marker i en riktigt galen hand. Innan handen startade så satt spelarna med 1.6 miljoner till Toth, 1.2 miljoner till Elky och de andra två satt med drygt 400k var. Handen började med att Elky höjde till 45K pre-flop och Toth gjorde då en re-raise upp till 116K. Men tro nu inte att de var slut där för Elky i sin tur valde att göra en re-re raise upp till otroliga 250K, en höjning som Toth valde att syna. Floppen visade J-4-3 och bägge spelarna valde att checka. På turnen kom en Q och Toth valde att checka, Elky däremot betade nu ut 250K och efter lång begrundan så valde Toth till slut att syna. Rivern visade en 6 och åter igen så valde Toth att checka. I detta läge så valde Elky att ställa in alla sina marker och det skulle dröja 5 minuter innan Toth bestämde sig för att syna och Elky visar då upp 7-5 som gav honom en stege. Toth kastar sina kort och skakar bara på huvudet. Han satt och funderade under en lång tid efter den handen, på vad som egentligen gick fel.

Om de var frustration eller tilt som gjorde att Toth ställde all in med Q-9s är svårt att säga men han synades i alla fall av dansken Jörgensen som satt på en monsterhand, A-A. Floppen kom 10-4-7 vilket inte var till någon hjälp för Toth, men när turn kortet visade en J i hjärter så ökades hoppet för hans del då han nu hade både ett stege och färg drag. Och denna gång hade han pokergudarna på sin sida för rivern var ytterligare en hjärter och han lyckades därmed fånga sin färg och samtidigt slå ut Jörgensen ur turneringen, på en 4:e plats.

3 spelare fanns nu var, en fransman, en svensk och en ungrare och fransmannen var i detta läge en stor favorit då han satt med över 50 % av alla marker. Genom hårt arbete så hade Toth lyckats arbeta sig upp på en 2:a plats och sist var svensken, som var short-stacked. Under pausen så sa Magnus till vår reporter att han hade en tight stil och att han skulle dra nytta av den så snart han kunde och de gjorde han, med råge. Han bluffade till sig ett par potter och när han väl blev synad så lyckades han fånga kort på turn eller river som gav honom potten. I en iskall bluff så gick Magnus all-in med 7-2 och synades av Toth som satt med A-9. Och när floppen visade en 2:a, som skulle hålla hela vägen, så stod de klart att svensken nu var med på allvar. Toth som åter skakade på huvudet sa att de verkligen inte var hans dag idag. Strax där efter gick han all-in med A-5 och synades av Elky som satt med A-Q. Ingen hjälp kom för ungraren och han var därmed utslagen på 3:e plats.

Nu återstod två spelare och när heads-up matchen startade så satt fransmannen med dubbelt så mycket marker som svensken men det var då som Magnus ändrade tempo, han började spela otroligt aggressivt och efter att ha vunnit ett par riktigt stora potter, utan att de hade gått till showdown så var spelarna nu lika i marker. Man kunde i de här läget se en klar frustration i fransmannens ansikte och när han sen dubblade upp Magnus med A-2 mot 3-3 så satt han med näst intill inget kvar, varken tålamod eller marker. Och några händer senare så var det hela över. Efter att floppen kommit Q-7-6 så valde Elky, som satt med A-J och hade nutflush drag, att ställa in alla sina marker. Magnus som i sin tur satt med Q-6 synade självfallet och hans 2 par höll hela vägen. Magnus vann därmed EPT Köpenhamn och Scandinavian Open 2007, en vinst som gav honom 4 miljoner danska kronor i prispengar.

Vi på PokerNews Sverige vill passa på att gratulera Magnus till segern och önskar honom lycka till i framtida poker turneringar!

[I]Dagens PokerNews tips: Du har väl inte missat vårt enorma erbjudande, om att vinna den ultimata poker upplevelsen tillsammans med PokerProForAYear sida! [/I]

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories