Neteller upphör med transaktionstjänst för online spelande amerikaner

Neteller upphör med transaktionstjänst för online spelande amerikaner 0001

Neteller tillkännagav att de med omedelbar verkan inte längre kommer att överföra fonder/pengar till några spelsidor online för deras US medlemmar med hänvisning till de senaste ändringarna i den amerikanska lagstiftningen.

Men bara för detta så behöver inte amerikanska kunder avsluta sitt konto hos Neteller, de kommer fortfarande att kunna göra transaktioner till och från platser som inte har någon spelverksamhet. Däremot så har man från Netellers sida valt att, för tillfället, stänga möjligheten för amerikaner att öppna konton hos dem. Men man försäkrar samtidigt resten av sina medlemmar, som inte är amerikaner, att de fortfarande har full tillgång till alla deras normala produkter och tjänster.

Detta beslut från neteller kom bara 2 dagar efter att åtal hade väckts mot dem gällande penningtvätt utförda 2 av deras tidigare direktörer. Enligt den amerikanska staten så har man övervägande bevis för att kunna fälla dessa två personer.

Trotts att man inte väckt åtal mot själva Neteller så hävdar man att detta drag från Neteller var antingen ett försoningssteg från deras sida eller en del en förlikning man gjort med det amerikanska rättsväsendet.

Att detta uttalande överraskade den amerikanska spelmarknaden online, så var det nog bara egentligen en tidsfråga innan man valt att gå denna väg ändå från Netellers sida. Detta baserat på deras uttalande de gjorde den 19 oktober 2006, där man tillkännagav att man skulle följa de nya lagarna som godkänts av den amerikanska kongressen men att detta skulle ske först efter att 270 dagar hade gått, att man bättre förstod de nya lagarna och innebörden var klar för alla.

Men nu ska inte amerikaner misströsta för det för de finns fortfarande andra, likvärdiga företag, som fortfarande erbjuder amerikaner likvärdiga tjänster till dessa spelare. En fråga kvarstår dock och de är hur dessa företag kommer att agera nu efter Netellers val att lämna den amerikanska spelmarknaden.

[I]Dagens PokerNews tips: Detta erbjudande från Party Poker är bara ett erbjudande du inte får missa. Gör som många andra redan har gjort, ladda ner Party Poker och få din $50 bonus! Använd bonuskoden SE50FREE när du registrera dig![/I]

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories