Franska myndigheter säger nej till spel online

Franska myndigheter säger nej till spel online 0001

De Franska myndigheterna har i ett ytterst oväntat drag valt att följa i fotstegen av de amerikanska myndigheterna genom att öppet förklara att man kommer att bekämpa hasardspel online. Ett av de mest kända ansiktena inom poker och de pokerrum personen tillhör har redan fått känna av detta från de franska myndigheterna då han och företaget han representerar har reklamförbud i landet.

Många pokerfans som ser på TV här i Sverige förstod säkert att vi syftade på spelarprofilen Chris Moneymakers reklam för PokerStars, där han är deras ansikte utåt för detta, ett av världens populäraste pokerrum.

Och det samma gäller för Frankrike, där man väl känner till Moneymaker (och PokerStars) för den delen! Le Salon des Ambassadeurs, en Fransk klubb, har bannlyst alla bilder på Moneymaker och PokerStars. Den tidigare världsmästaren hamnar ofta under attack för sin spel stil och för bland annat hans beteende vid vinsten av WSOP för några år sen. Det är hur som helst svårt att föreställa sig att Moneymaker någonsin har kunnat tro att hans ansikte, tillsammans med hans sponsor PokerStars, skulle bli förbjudet från att synas i reklam i ett land som Frankrike.

Det verkar som att Fransmännen bygger upp sitt krig mot online poker och online hasardspel generellt. I september 2006 så blev BWIN cheferna arresterade i södra Frankrike i en omarbetning av den Amerikanska "Unlawful Internet Gambling Enforcement Act."

Och som många vet så tillkännagav European Poker Tour nyligen, som redan är rapporterat här på Poker News, att den populära Deauville delen av turen har ställts in. Allt detta skedde väldigt plötsligt och var till en stor besvikelse för många poker spelare. Två otroligt lyckade EPT evenemang i Deauville under 2005 och 2006 betydde ingenting för Franska myndigheten som drog ur pluggen för 2007 års evenemanget tidigare denna månad.

Men nu är det inte bara negativa nyheter som sprids över Europa när det gäller EPT. Man har meddelat om två nya turneringar redan i år med en turnering i Warszawa, Polen och ytterligare en i Dortmund, Tyskland, två länder som inte riktigt har blivit associerade med poker i det förflutna. Italien är också ett land som man förväntas släppa lite på spel lagen senare i år.

[I]Dagens PokerNews tips: Du har väl inte missat att du kan ta del av en 150 % insättningsbonus hos PokerStars samt spela i vår exklusiva $2500 freeroll varje månad. Ladda ner PokerStars redan nu![/I]

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories