Bodog Poker avslutar sammarbete med WSOP mästare

Bodog Poker avslutar sammarbete med WSOP mästare 0001

Team Bodog Poker som bestod av Jamie Gold, David Williams, Josh Arieh och Evelyn Ng har idag ändrats och i alla fall ett av dessa kända namn har fått lämna laget och det är ingen mindre än Jamie Gold som har förlorat sin plats!

Jamie Gold, 2006 års World Series Of Poker mästare, har nyligen blivit petad från Team Bodog Poker. När Bodog Poker bytte sin uppmärksamhet från den Amerikanska marknaden till Europa och Asien så blev tydligen Gold ett överskott och de har inte längre något behov av honom.

I ett press meddelande så sa en talesman för Bodog Poker: "I skenet av vårat besluts att upphöra med all vår reklamverksamhet gentemot den amerikanska marknaden och istället fokusera mot den europeiska och asiatiska marknaden och där försöka öka våra marknadsandelar, så har vi beslutat att avsluta vår affärsmässiga relation med Jamie Gold. Vårt samarbete har varit mycket givande och vi vill önska Jamie all lycka i hans framtida satsningar."

Anledningarna till att peta Gold lämnade många poker fans undrandes varför Williams, Arieh och Ng fått stanna kvar i ett lag där Gold har den störta profilen. Speciellt nu när man försöker marknadsföra sig på nya marknader och då pokerrummet verkligen behöver ha välkända ansikten utåt.

Detta drag lämnar Gold som den enda WSOP mästaren under de senaste fem åren utan ett kontrakt med ett online poker rum. De tre mest kända, Hachem, Ravmer och Moneymaker, har alla skrivit kontrakt med PokerStars och även Robert Varkonyi har bundit upp ett affärs kontrakt.

Gold´s arrangemang med Bodog Poker går tillbaka till innan 2006 års WSOP. I utbyte mot en biljett till huvudtävlingen så gick Gold med på att ta in kändisar för att hjälpa till att sprida Bodogs Poker bild genom att bära dess logo.

Jamie Gold står fortfarande inför en omtalad rättstvist där hans prispengar från 2006 års WSOP står på spel, eller i alla fall hälften av dem. Enligt Crispin Layser så hade Gold lovat bort hälften av vad han vann i turneringen, i utbyte mot hjälp att locka till sig kända profiler. Men än så länge så har han inte sett en krona av dessa pengar och därför valde han att dra Gold inför rätta. Och denna tvist pågår just nu i en amerikansk rättssal i Las Vegas domstol.

Under tiden som WSOP vinsten kan verka som en dröm för många poker spelare så visar sig saker och ting att vara ganska mardröms likt för Mr Gold.

[I]Dagens PokerNews tips: Du har väl inte missat vår enorma erbjudande från PartyPoker där du får $50 helt gratis när du registrerar dig som ny spelare via PokerNews. För ytterligare info, gå till PartyPokers bonussida! [/I]

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories