Aussie Millions delrapport 3 - evenemang 7-8

Aussie Millions delrapport 3 - evenemang 7-8 0001

Aussie Millions $10,000 + $500 Huvudtävling är i full gång med 3:e dagens spel. Just nu så kvarstår dryga 15 spelare och i ledning finner vi, för stunden, en av mångas favorit, Gus Hansen. Men i denna artikel så ska vi fokusera mer på de tävlingar som ledde upp till själva huvudtävlingen, alla sidoevenemang. Här nedan följer resultat från dessa:

Event # 7 - A$1,500 + A$150 Feature Event (2 dagars event – 533 spelare)

Detta event hade en ovanlig struktur, som inkluderade speed poker och shootout

element. Varje spelare fick 4 000 i marker med 50 minuters nivåer. Första rundan spelade 32 spelare med 20 sekunders betänketid. Andra rundan spelades under ett shootout format över fyra – åtta spelare per bord, rankade efter antalet marker framför sig. Det var en 20 sekunders tidsbegränsning men med en 40 sekunders förlängning för varje spelare. De två spelare som återstod från varje bord samlades senare ihop till ett bord och finalbordet var då klart.

I startfältet fanns bland annat Evelyn Ng, Tony G, Irlands Andy Black, Jesse Jones, Shannon Elizabeth, Erica Schoenberg, Jeff Lisandro, Kenna James, Mark Vos och Mel Judah. Flera av dessa spelare fick en bounty på $1 000 och Tony G var den första som föll med en bounty på sig.

Eventet såg en anmärkningsvärd hand när Baden Logan, med en short stack gick all-in före floppen med suited KQ och floppade en Royal Flush! Två andra spelare fortsatte spela om sido potten och otroligt nog så fick en av dom fyrtal på rivern, och det var ingen tvekan om att han blev förvånad att han hade förlorat huvud potten!

Slutresultatet blev följande:

1a –Alex Masterman som vann A$214,950

2a – Sam Korman (A$121,805)

3a – Martin Comer (A$71,650)

4a – Van Marcus (A$57,320)

5a – Weng Wong (A$42,990)

6a – Jack Lee (A$32,243)

7a – Kit Manoel (A$23,645)

8a – Trung Tran (A$15,673)

Event # 8 - A$100,000 + A$500 Pot/No Limit Texas Hold'em (1 dags event – 18 spelare)

Detta lockade 18 spelare av den högsta kalibren som försökte landa på första platsen som gav $1 000 000, och om man misslyckades med det så fanns det antingen $550 000 eller $250 000 kvar att kunna vinna på andra och tredje platsen. Detta var ett speed poker format som krävde att spelare kom igång med sina satsningar, oavsett de höga insatserna! Detta betydde också att de kunde pott-satsa innan floppen och därefter gällde de no limit. Spelarna var, i sätes ordning (över två bord), Daniel Negreanu, Masaaki Kagawa, Phil Ivey, Gus Hansen, Erik Seidel, Roland de Wolfe, Michael Sampoerna, Jason Gray, Kevin O'Donnell, Jeff Lisandro, Erick Lindgren, John D'Agostino, Joe Reina, David Benyamine, Lee Nelson, John Juanda, Tony G, Tony Bloom.

Tony G och David Benyamine fick en tidigt en flygande start. Därefter tog Michael Sampoerna en stordel från O'Donnell, som snart blev den första att elimineras. Erik Lindgren hade vid det laget tagit marker ledningen. UKs Roland de Wolfe åkte snart ut även han.

Lindgren fortsatte att bygga upp sitt kapital när tre 6:or kom upp på bordet. Daniel Negreanu satt med QQ på handen och synade en stor satsning enbart för att upptäcka att Lindgran hade den fjärde och sista 6:an. Negreanu förlorade fort marker och hamnade på 16:e plats efter att ha blivit utslagen på turnen. Han följdes av John D'Agostino, David Benyamine, Lee Nelson, Gus Hansen, John Juanda, Jason Gray och Jeff Lisandro att lämna det officiella final bordet för åtta personer.

Phil Ivey slowspelade ett två par och lyckades på så sätt fångade Joe Reina som därmed fick lämna turneringen på en 8:e plats. Med endast tre platser som resulterade i prispengar så skulle det här garanterat bli ytters intressant. Uk's Tony Bloom förlorade snart efter ett lopp mot Erik Seidel och slutade som 7:a. Vid det här stadiet så var Ivey och Masaaki Kagawa marker ledare medans Erik Seidel, Tony G, Erick Lindgren och Michael Sampoerna fortfarande låg för lågt för att kunna slappna av. Samporena hamnade på 6:e plats med Seidel började göra fler drag och låg snart utom fara. Undertiden så gick Ivey åt det andra hålelt och åkte ur på en 5:e plats efter härvan med marker ledaren Kagawa och synade en all-in med A7 på handen. Kagawas AQ var för bra. Kagawa är en businessman och hög insats spelare från Japan som spelar i ett av hans första stora live event.

Bubble time! Den olyckliga själen blev Tony G men, short stacked, så såg hans QJ hyfsade ut tills Lindgren visade upp A 10. Tony G bubblade på 4.e plats. Dessa tre kvarstående spelarna visade en minimum förtjänst på $150 000. Den nonchalerande marker ledaren, när det gick upp till tre-händer, så stod Masaaki Kagawa mot två av sharksen i poker världen och så minimumet gick tillslut till Kagawa som läckte marker till sina erfarna motspelare vid bordet. Han förlorade tillslut mot Seidel. Hur som helst så måste Kagawa vara en lycklig man.

Nu stod det mellan Erik och Erick, två av de många i Full Tilt styrkan som startade detta event. Vid det här laget var pott begränsning ett måste för före-flop satsning las ner och no limit var regeln. Så det var det Seidel förlorade marker ledningen när han hade JJ på handen och gick all-in mot Lindgren´s KK. Detta var det kritiska ögonblicket. Lindgren lyckades tillslut bryta ner Seidel och lämna bordet som mästare och därmed $1 miljon rikare.

1a – Erick Lindgren som vann A$1,000,000

2a – Erik Seidel (A$550,000)

3a – Masaaki Kagawa (A$250,000)

Titta tillbaka in för uppdateringar och ett sammandrag och avslutning från Aussie Millions huvudtävling. Häng också med när det händer med vår underbara Live Update tjänst här:

PokerNews Live

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories