Flera länder för samtal kring legalisering av poker

Flera länder för samtal kring legalisering av poker 0001

Efter de senaste händelserna i USA, som gjort det svårt för spelare att utöva sin hobby eller yrke, så har nu ytterligare länder tagit upp debatten kring poker och hur man ska agera gentemot spelet. Länder som Sydafrika, Spanien och Italien har alla noga följt utvecklingen i samband med regleringen av onlinepoker men till skillnad mot USA så har dessa länder valt att öppna dörrarna för onlinepokern och att inte arbeta mot expansionen inom spelet. De har istället valt att själva vara med och reglera spelets frammarsch i landet och på så sätt själva dra nytta genom eventuella skatteintäkter eller licensförsäljning.

Däremot när det gäller Tyskland så möttes man för drygt 2 veckor sedan för att diskutera möjligheterna att förbjuda onlinespel i hela landet. Ett förbud som redan idag finns i 3 delstater i landet. Och enligt rapporter som vi fått så ligger det ett egetintresse bakom detta. Staten som driver ett eget lotteri vill inte få konkurrens från andra spelföretag.

Men dessa diskussioner som förs i Tyskland går emot det frihandelsavtal som råder inom medlemsländer i EU. Flera av de stora aktörerna inom onlinepoker finns i ett eller flera av de länder som finns representerade i EU, länder som England, Spanien, Österrike och Sverige.

Nyligen så framgick det också att man från Spaniens sida funderar på att följa i Italiens spår gällandes spel online. Italien som till en början valt att ha ett förbud i landet har nu ändrat på sig och valt att öppna upp landet för utländska aktörer, som i sin tur får lösa en licens för att få ha verksamhet i landet. Operatörer som William Hill och Ladbrokes har redan visat intresse för att lösa en sådan licens. Och nu har man från spansk sida meddelat att man funderar på att tillåta spel i landet, men då under sträng kontroll, med licenser som gäller i 5 år och som bara kan lösas i en femårs period åt gången. Många av de större operatörerna förväntas söka licenser inom kort.

När det gäller Sydafrika så förväntas man ändra en lag som slogs igenom så sent som 2004 då man beslöt att bannlysa onlinespel. Nyligen så godkändes ett lagförslag av de sydafrikanska kabinetten där man vill häva detta förbud och öppna upp landet för online spel.

Vad som händer i framtiden inom resterande länder i EU återstår att se. Även när det gäller Sverige så står det ännu oklart hur staten kommer att agera. Vi återkommer med mer info så fort vi kan.

[I]Dagens PokerNews tips: Du har väl inte missat Grand Prix freerollerna som hålls hos Stan James Poker. Ladda ner deras mjukvara idag och ta del av vår exklusiva bonus på 100 % upp till $500[/I]

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories