Tony G vinner BetFair Asian poker Tour, donerar hälften av prispengarna!

Tony G vinner BetFair Asian poker Tour, donerar hälften av prispengarna! 0001

Den australiensisk baserade pokerspelaren Tony G, med sin super aggressiva spelstil, har nu skapat historia genom att vinna den första Betfair Asian Poker Tour turneringen.

The Mandarin Ballroom i det exklusiva Meritus Mandarin Hotell i Singapore var värd för denna turnering där över 400 spelare hade samlats för att spela som mest 3 dagar av spänningsfylld poker. Här nedan ser vi hur finalbordet såg ut inför starten och i ledning såg vi vårt enda svenska hopp, Samuel Lehtonen.

Samuel Lehtonen - 897,500

Tony G – 717,500

Joshua (Ang Pang Leng) – 309,000

Lee Nelson – 257,000

Hans Vogl – 250,500

Jeff Kimber – 240,000

Brendan Walls – 243,000

Mark Whent – 101,000

Neil Yong – 98,500

Henrik Dahlgaard – 74,000

Bland detta finalbord så fanns förutom vårt svenska hopp och Tony G även vinnaren av Irish Poker Tour Grand Final från juni i år, Brendan Walls, WPT Bay 101 finalisten Jeff Kimber samt 2006 års Aussie Millions vinnaren Lee Nelson från Nya Zeeland. Men alla dessa spelare låg långt efter svensken och Tony G när finalen startade. Svensken hade tre gånger så mycket chip jämfört med spelaren på tredje plats.

Men det var Tony G som tog kontroll över finalen, precis som han hade sagt att han skulle göra. Och tro nu inte att det skulle bli ett lugnt och tyst parti poker. De uttrycken går inte hand i hand när Tony G sitter vid bordet, inte med hans konstanta snack och kommentarer.

En efter en föll spelarna mot Tony G och tillslut kvarstod endast det lokala hoppet Joshua Ang. Men det skulle inte dröja länge förrän Tony även lyckades besegra honom och därmed stod det klart att Tony vunnit ytterligare en turnering.

Med titeln följde även en prischeck på $451,700 men Tony G sa i ett uttalande att han har för avsikt att donera halva prissumman till ett flertal asiatiska och australiensiska välgörande ändamål, som väljs av Betfair.

Betfairs pokerchef Ben Fried sa följande:

"Hans erbjudande om att donera hälften till välgörande ändamål är otroligt generöst."

Själv hade Tony G följande att säga om det hela:

"Jag vill att folk ska veta att poker är en sport. Detta är inte en stor summa att donera om man jämför med vad personer som Bill Gates donerar till välgörande ändamål, men det är tanken som räknas och samtidigt så visar det att poker inte enbart handlar om pengar utan att det även är en tävling."

Utöver sin donation så gav även mästaren sin trofé till andra plats vinnaren och lokala spelaren Joshua Ang. Tony menade att trofén kommer på så sätt att stanna kvar i landet precis som den borde göra.

Här nedan ser ni hur turneringen slutade: (Svensk i fet stil)

$451,700 – Tony Guoga

$233,200 – Joshua (Ang Pang Leng)

$116,600 – Lee Nelson

$102,000 – Samuel Lehtonen

$87,400 – Jeff Kimber

$72,900 – Mark Whent

$58,306 – Hans Vogl

$43,700 – Hendrik Dahlgaard

$29,200 – Brendan Walls

$17,500 – Neil Yong

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories