Professionella pokerspelares reaktioner mot den nya amerikanska lagen

Professionella pokerspelares reaktioner mot den nya amerikanska lagen 0001

Under de gångna veckorna så har jag talat med ett dussintals spelare om den nya lagen här i USA och har bett om att få deras reaktioner gentemot den. Här är vad jag frågade spelarna:

"Vad är din kommentar om denna nya lag, Unlawful Internet Gaming Enforcement Act som nyligen godkänts?"

Här följer en sammanfattning av spelarnas kommentarer med några utvalda citat inkluderade:

Captain Tom Franklin

Citat: Sättet som man fick denna lag godkänd på var i mina ögon oerhört fegt.

Kommentar:"Sättet dom genomförde detta på, sent en kväll och genom att lägga till den till "the Ports Bill" var så oerhört fegt. Jag kan fortfarande inte förstå att staten försöker kontrollera vad som händer i mitt eget vardagsrum. Och om man tittar på vad som är tillåtet idag på Internet så kan jag ännu mindre förstå varför pokern skulle vara ett sådant stort problem?"

Mike Matusow:

Kommentar: "Lagen är så ofolklig och sättet dom genomförde de hela på var så sliskigt…. Var så goda och beskatta det hela, det är ändå de enda rätta att göra men denna lag, jag skäms över att leva här i USA och spelare från andra länder kan inte förstå hur vi kan gå med på detta."

Doyle Brunson:

Citat: Vi får hoppas att alla pokerspelare röstar i kommande val.

Kommentar: "Jag tror att republikanerna kommer att förlora varje val. Jag är en trogen republikan men i kommande val så kommer jag tveklöst att rösta på demokraterna och jag hoppas att alla andra pokerspelare gör det samma."

En känd kanadensisk spelare, som valt att vara anonym sa följande:

"Jag har hört att du redan idag kan bege dig över gränsen till Kanada och finna tredje parts företag som sysslar med penningtransaktioner och insättningar åt spelare"

Phil Hellmuth:

Citat: Hur kan mitt jobb helt plötsligt vara olagligt?

Kommentar: "Jag har svårt att förstå att poker ska vara omoraliskt."

Jamie Gold

Kommentar: "Kan någon tala om för mig varför?" sa Jamie samtidigt som han skakade på huvudet i oförstånd.

Antonio Esfandiari

"Jag vet fortfarande inte vad jag ska säga mer än att det är deprimerande."

Ett flertal spelare sa: "Några av våra största presidenter och generaler i vårt lands historia var poker spelare. Undrar hur de skulle ha reagerat på denna lag."

Som ni kanske har förstått så har de flesta spelarna tagit kongressens beslut väldigt personligt vilket vi säkert kan förstå varför. Jag avslutar med en kommentar från en spelare som jag hyser stor respekt för och som ville vara anonym:

"Jag vill att du lovar, att om du använder dig av detta så vill jag förbli anonym. Jag känner väldigt starkt för det som hänt, både personligen och i affärssynpunkt. Jag har spelat poker i många år och jag lärde mig spelet under min tid i det militära och i krigzoner. Jag har tjänat mitt land när det behövde mig och idag så säger det att mitt jobb är olagligt. De kallar mig för kriminell. Jag bryr mig inte hur de skriver lagen eller vilka politiska manövrar de använder sig av, mitt land som jag har tjänat med stolthet under krigstider kallar mig idag för en hora och det är nått jag verkligen inte gillar!"

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories