Paradise Pokers grundare kvitterar ut £20 miljoner

Paradise Pokers grundare kvitterar ut £20 miljoner 0001

Det tre personerna som startade Sportingbets Paradise Poker kunde här om dagen plocka ut hela £20 miljoner som de fick dela på, detta tack vare en avsevärd vinst som pokerföretaget gjort.

Tidningen The Guardian rapporterade; "De tre kanadensarna som tillsammans grundade Sportingbets Paradise Poker kunde här om dagen kvittera ut £20 miljoner efter att företaget nått ytterligare en milstolpe gällandes förtjänst."

Utbetalningen triggades efter att Paradise Poker hade nått affärsförtjänst på över £150 miljoner under de två åren som gått sedan det köptes upp av Sportingbet. Denna milstolpe nåddes precis innan den amerikanska kongressen godkände den nya anti-spel lagen.

Utbetalningen till dessa tre kanadensiska teknik experter gjordes till deras företag Bonaire, ett företag som är registrerat på de brittiska Jungfruöarna. Identiteterna för dessa 3 individer är dock fortfarande ett mysterium, trots att de äger den näst största aktie posten inom Sportingbet, med 11,5 % av aktierna.

Som vi har rapporterat tidigare så har man från Sportingbets sida valt att stänga av sin affärsverksamhet gentemot den amerikanska marknaden och därmed förlorat drygt 80 % av sina poker intäkter. Operatören förväntas nu göra en förtjänst på cirka £10 miljoner per år. Förra året så var dessa siffror hela £60 miljoner, så med andra ord märks det klart hur hårt man drabbats hos Sportingbet.

Det tre kanadensarnas företag gjorde även ett klipp tidigare i år då de sålde 17 miljoner aktier i Sportingbet, till ett värde av 385p per aktie. Detta genererade totalt £65 miljoner till företaget. Dessa aktier är idag värda 47p per aktie, åter igen ett tecken som visar hur hårt den nya lagen slagit mot poker operatörerna.

[I]Dagens PokerNews tips:Du vet väl att du fortfarande har chansen att vinna resor till Australien och Aussie millions. Ladda ner Ultimate Bet och delta i vår exklusiva freeroll.[/I]

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories