Lagligt med Poker och vadslagning online i Italien

Lagligt med Poker och vadslagning online i Italien 0001

I Italien så har man haft ett intressant förhållande med spelindustrin online. I februari i år så försökte myndigheterna i Italien förbjuda och porta alla IP adresser till de olika spelföretagen som finns online. Några dagar efter detta så fick man höra att de försökte anordna ett exklusivt avtal med en poker operatör, i utbyte mot "en del av kakan".

Men nu så har man från Italiens sida valt att gå i samma riktning som i England och många andra länder, valt att tillåta verksamheter under reglerade former. Från och med januari 2007 så kommer det att bli lagligt att spela poker online för de italienska medborgarna. Detta betyder även att de kommer att bli lagligt med vadslagning online samt att spela bingo via datorn.

Den nya lagen avreglerar alla aktiviteter som gäller "vadslagning kring ens förmåga eller med fasta summor" vilket poker helt klart faller under. Den italienska planen efterliknar den som man har i England med respekt mot företagen som har affärsverksamhet i Italien. Värt att notera är att om ett företag gör affärer med italienska kunder så kommer staten att erhålla en skatt på 3 % på de intäkter som företaget genererar från dessa kunder.

Det verkar som man från Italiens sida valt att följa den riktning som många andra länder runt om i världen valt att gå och där den engelska modellen uppfattats som en fungerande och lönsam modell.

Denna nya lag har lett till spekulationer om det kommer att ske en explosion från industrins sida, i försök att ta marknadsandelar i denna kommande marknad. Undrar hur man säger "guld rush" på italienska? Men att spelbolagen har dollar tecken i ögonen står helt klart. De bara gnuggar händerna i väntan på vad som komma skall.

Men 10 000 kronors frågan kvarstår, vad kommer att hända i USA?

Så från och med första januari nästa år kommer de italienska medborgarna att kunna spela poker lagligt via Internet. Vi kommer att fortsätta och bevaka hur andra länder hanterar detta känsliga ämne.

[I]Dagens PokerNews tips: Tuttobene![/I] Italienska spelare kanske inte kan vinna en plats till Aussie Millions men du kan. Ladda ner Poker ocean och spela i vår exklusiva PokerNews freeroll i december.

Vad tycker du?

Register to leave a comment

Fler nyheter

Other Stories