Neteller fokuserar mer på den skandinaviska marknaden

Neteller fokuserar mer på den skandinaviska marknaden 0001

Neteller, ett företag baserat på Isle of Man, utanför den engelska kusten, som inriktar sig på penningtransaktioner åt folk världen över, och den huvudsakliga "e-plånboken" som används av poker spelare över hela världen, lanserar två nya lands specifika versioner av sin service i Danmark och Sverige. Det kommer knappast som någon överraskning att just man fokuserar sig på just dessa två länder, länder där entusiasmen och framgångarna inom poker är enorma, vilket gjorde valet av Sverige och Danmark som en självklarhet.

Dessa lanseringar representerar de 5:e och 6:e versionerna av Netellers service i Europa under 2006. De andra lanseringarna var i Tyskland, Frankrike, Spanien och Italien, alla dessa länder har en aktiv online poker befolkning. Enligt Neteller så förväntas de tillkänna ge mer lokaliserad service de närmsta fem månaderna.

Neteller är verkligen i centrum gällandes de debatter som pågår kring den nya lagen som godkänts av den amerikanska kongressen, "Unlawful Internet Gambling Enforcement Act of 2006". Legaliseringen, som nyligen blev en lag då president bush skrev under den, kommer likväl inte bli propert definierad förens föreskrifter utfärdats över de kommande nio månaderna, där man fastställer hur banker och liknande institutioner i USA ska komma att övervaka ekonomiska transaktioner av sina kunder.

Den stora frågan i online spelande kunder (US spelare inkluderade) är om Neteller, ett icke amerikanskt företag, själva kommer att beröras av legaliseringen.

Neteller sa idag:

"Som det är fastställt i ett uttalande från 2:a oktober 2006. Företaget fortsätter att noggrant bevaka händelser kring denna nya lag och vilka konsekvenser den kan komma att ha samt vilka följd lagar som kan komma att uppstå. Företaget förväntas ha en klarare syn på hur finansiella företag kan gå med på och deras inflytande på denna affärsverksamhet när regleringarna skrivs under de följande 270 dagarna efter signeringen av "The Act". Undertiden så kommer företaget att fortsätta driva sin rörelse för att minimalisera all potentiellt ogynnsamt inflytande, som innehåller existerande kund och köpmän support över all marknad som den för tillfället betjänar."

Neteller uppgraderar och förbättrar vissa av dess inrättningar för att hjälpa sina användare (poker rummen och all dess andra kunder som betalar och tar emot via e-plånboken).

Detta sa VD:n och vise VD:n för Neteller:

"Dessa uppdateringar, med de Danska och Svenska tjänsterna inkluderade, förbättringar av plattformerna för användarna samt förbättrade villkor visar vilken hängivenhet vi har gentemot våra kunder. Dessa lanseringar representerar fler milstolpar i vår fortsatta globala expansion som en del av våran differentierings strategi."

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories