Ken Lennaárd avgår som ordförande för svenska pokerförbundet, med omedelbar verkan

Ken Lennaárd avgår som ordförande för svenska pokerförbundet, med omedelbar verkan 0001

Ken Lennaard avgick igår kväll efter det extra insatta medlemsmötet som hölls.

Drygt ett 30-tal medlemmar hade samlats för att diskutera de senaste anklagelserna som riktats mot förbundets ordförande. Ken och resten av styrelsen hade annonserat att deras platser stod till förfogande vid detta möte men medlemmarna valde att inte avsätta styrelsen.

Anledning som Ken gav var den vilda jakt som pågått gentemot honom på Internet och han hade nu helt enkelt fått nog. Ken var med att starta förbundet och då, när förbundet inte var så stort så passade han utmärkt i rollen som ordförande då han är en väldigt framträdande figur inom svenska pokerkretsar, nått som förbundet tidigare behövde. Idag är det dock ombytta roller, det har blivit för stor fokusering på honom som person och enligt Ken så tar förbundet skada av detta.

Enligt Ken själv så är han lättad, förbundet kan inte längre ta skada på grund av honom och han har numera möjligheten att uttrycka sina åsikter lättare.

Vem som kommer att efterträda Ken återstår att se. Styrelsen har utsett en valberedning som skall gå igenom tänkbara efterträdare till positionen som ordförande.

Men tro nu inte att du har sett de sista av Ken, han kommer fortfarande att agera som konsult åt Svenska Spel och vara deras ansikte utåt samt att han fortsätter sitt samarbete med aftonbladet och kanal 5, vilka har fullt förtroende för honom.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories