888poker
New poker experience at 888poker

Join now to get $88 FREE (no deposit needed)

Join now
PokerStars
Double your first deposit up to $400

New players can use bonus code 'STARS400'

Join now
partypoker
partypoker Cashback

Get up to 40% back every week!

Join now
Unibet
€200 progressive bonus

+ a FREE Unibet Open Qualifier ticket

Join now

"Land Of The Free?" Inte för online spelare i Amerika!

"Land Of The Free?" Inte för online spelare i Amerika! 0001

Förra veckan var verkligen en turbulent vecka inom online poker. På onsdagen så beslöt man sig att tillåta poker i Italien från och med januari nästa år. Men där tog de goda nyheterna slut. Redan nästa dag så annonserade man från William Hill Pokers sida att man inte längre tillåter amerikanska spelare hos sig men detta kom väl inte som någon större chock efter den dåvarande situationen som rådde i USA.

Och så sent på fredagen så stod de klart att den fruktade "The Unlawful Internet Gambling Enforcement Act of 2006" hade godkänts av den amerikanska kongressen.

Denna lag förbjuder amerikanska banker och kreditkorts företag från att föra över pengar till spelsiter online. Dessa banker och företag måste du kontrollera och blockera eventuella transaktioner som amerikanerna försöker göra till dessa spelföretag.

Som våran chefsredaktör skrev så lär det dock dröja innan vi ser konsekvenserna från detta förbud. Och hur kommer detta att påverka NETeller, Firepay och andra onlineföretag som kan användas för att föra över pengar till din speloperatör? Eller hur ska man kunna kontrollera utländska bankkonton som ägs av amerikanska medborgare? I nuläget så är det omöjligt att säga så framtiden får utvisa hur man från den amerikanska statens sida ska hantera dessa frågor.

Men en sak är i alla fall säkert, beslutet som tagits i USA har dock haft viss påverkan. Framförallt på aktiekurserna för de involverade spelbolagen, de spelbolag vars majoritet av spelare är amerikaner, som ni kan läsa här Amerikansk lag slår knockout på londonbörsen.

[I]Dagens PokerNews tips: Längtar du till sol och värme? Tag då chansen att vinna en resa till Australien och Aussie Millions i januari nästa år. Ladda ner Poker.com och spela i nästa månads freeroll![/I]

Vad tycker du?