Ny amerikansk lag slår hårt mot internet poker

Ny amerikansk lag slår hårt mot internet poker 0001

Lagen som många inom poker industrin har talat om eller i alla fall delar av den, godkändes sent i fredags av den amerikanska kongressen genom ett desperat "Hail mary" försök av dess anhängare. "The Unlawful Internet Gambling Enforcement Act of 2006" som den heter lades till som en del till en annan lag och kunde därmed passera genom kongressen och senator Bill Frist från Tennessee fick därmed sin vilja igenom. Detta innebär att det kommer bli mycket svårare för amerikaner att få in kapital på sina spelkonton.

Uttalandet här nedan är baserat på min tolkning av lagen och jag menar inte att all fakta här är korrekt eller att jag är någon form av expert. Jag vill bara klargöra detta innan ni läser vidare och jag tror inte någon, i dagsläget, kan säga hur exakt detta beslut kommer att påverka Internet pokern i USA.

"Den huvudsakliga fokuseringen av den nyligen godkända lagen är gentemot de instrument som används för att sätta in pengar på ditt poker konto online. Man kräver nu att banker skall kontrollera och avslå alla transaktioner som görs till dessa spelbolag. Men redan nu så har det uppstått debatter huruvida man ska göra med utländska tredje parter så som NETeller och hur de påverkas av det hela. Och så som jag uppfattar det så kommer även dessa företag att drabbas, men för stunden så kan spelarna fortsätta använda sig av dessa utan några problem. Det finns dock andra som hävdar att ovanstående uttalande, gällandes tredje parts företagen, inte kommer att drabbas alls. Men hur det slutar gällandes dessa får framtiden utvisa.

Intressant nog så nämns inte den enskilde spelaren i denna nya lag. Till och med Senator Frist hade följande att säga i sitt "seger tal": "Även om vi inte kan kontrollera och granska varje spelare online eller reglera utlandsbaserad spelverksamhet så kan vi övervaka och ta rättsliga åtgärder gentemot de finansiella institutioner som inte följer våra lagar."

Det skedde dock ingen revision av "The Wire Act" (en lag som slogs igenom 1961 och där man förbjöd användandet av telefoner för att satsa pengar) där man specifikt förbjöd spelandet av poker eller andra chansspel via Internet.

Under de kommande 6-12 månaderna så kommer förhållandena att drastiskt ändras för online spelarna. Visst, varken spelarna eller spelen i sig själva kommer knappast att försvinna helt å håller men att förändringar kommer att ske, råder de ingen tvekan om. Vi på svenska pokernews kommer självfallet att bevaka detta under det kommande året och ge er all information så fort vi kan. Vi kommer även att göra intervjuer med experter och ger deras åsikter om denna nya lagstiftning.

Att poker industrin har sett bättre dagar råder de ingen tvekan om, men jag är säker på att industrin kommer att finna nya vägar runt detta "problem" och därmed fortsätta att växa och utvecklas.

[I]Dagens PokerNews tips: Längtar du till sol och värme? Tag då chansen att vinna en resa till Australien och Aussie Millions i januari nästa år. Ladda ner Titan Poker och spela i nästa månads freeroll![/I]

Läs mer om Team PokerNews och Aussie Millons här

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories