Rapport från European Poker Tour dag 1B

Rapport från European Poker Tour dag 1B 0001

Igår eftermiddag vid 17 tiden så startade dag 1B av EPT turneringen i Barcelona. Inför dagen spel så fanns det många svenska hopp vid borden. Några av dessa spelare var Bengt Sonnert, Anders Henriksson, Alexander Stevic, Mikael Westerlund och många fler. Men nu var de inte enbart svenskar som tagit sig till spelborden. Vi fick även se många andra kända pokerprofiler så som Gus Hansen, Joe Hachem, Isabelle Mercier, Juha Hellpi samt Team PokerNews egna Noah Boeken.

Precis som dag 1A så kom 240 spelare till start och alla dessa spelare slåss om det åtråvärda förstapriset på dryga €600 000. Den totala prispotten för denna turnering ligger på strax över €2 miljoner och 48 av de 480 startande får vara med om att dela på prispengarna.

Tyvärr så fick vi se en hel del svenskar lämna turneringen under dag 1B. Några av dessa var Per Sjögren, Mohammed Kowasari, Bengt Sonnert, Christoffer Andersson och Karin Lundgren. Dessutom fick vi även se Anders Henriksson, han som vann det sista evenemanget i årets WSOP lämnar turneringen under dag 1B men inte nog med det, även Erik Friberg, som slutade på 8:e plats i årets huvudtävling i WSOP, fick se sig besegrad under första dagen.

Men tro nu inte att vi bara har dåliga nyheter att rapportera om våra svenska hopp nere i Spanien. Vi har fortfarande många kvar och några av dessa spelare går det riktigt bra för vid den senaste chip räkningen. Just nu, när detta skrivs klockan 04:00 på morgonen, så har vi bland annat Mikael Westerlund, Alexander Stevic, William Thorsson, pro sharks Joakim Geigert samt Anders Österström som lyckades slå ut 2005 års WSOP vinnare Joe Hachem. Andra nämnvärda spelare som är kvar i turneringen är bland annat Gus Hansen och Noah Boeken.

Vi återkommer senare med den slutgiltiga ställningen från dag 1B senare under fredagen

[I]Dagens PokerNews tips: Vill du också spela i en stor pokerturnering, vinna stora pengar? Ladda då ner Party Poker och spela till dig en plats i Team PokerNews vid 2007 års Aussie Millions

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories