Pokerprofiler: Phil Ivey – Ung men samtidigt erfaren

Pokerprofiler: Phil Ivey – Ung men samtidigt erfaren 0001

Det sägs ofta att man ska ha en massa erfarenhet för att bli en framgångsrik pokerspelare. Och tittar man på legender som Brunson, Moss med flera så ser vi att de kan ta årtionden innan man får den erfarenhet som krävs för att bli en framgångsrik spelare. Men tittar man istället på Phil Ivey, en av de allra bästa spelarna som finns idag, så går han mot strömmen. Han är både ung och erfaren och har helt klart förmågan att slå alla de gamla rävarna i spelet.

Med en ålder på 29 år så har både matchat och passerat flera spelares tidigare framgångar. Denna 29-åring är född 1976 i Kalifornien men är numera bosatt i Atlantic City, New Jersey. Phils engagemang för spelet är enormt och hans mål är att bli en av de bästa spelarna i världen. Man kan ju fråga sig om han inte redan har nått den positionen redan då, oavsett vilket spel han spelar, om de är Limit, No-Limit, stötpoker, Omaha eller någon annan typ av spel så har han ett otroligt öga och känsla för spelet och han tycks stå emot alla utmaningar som ställs framför honom. Nått som han, med sin ringa ålder, inte borde vara kapabel till.

Phil stormade in på scenen i WSOP år 2000 då han blev en av de yngsta spelarna någonsin som vunnit ett WSOP armband. Han vann en $2 500 Pot Limit Omaha turnering. Men detta borde inte ha kommit som en överraskning för folk runt omkring honom, inte med tanke på att enbart fem dagar tidigare hade tagit en 5:e plats i en $2 000 No Limit Texas Holdem turnering. Sedan dess så har Ivey vunnit totalt fem armband och innehar även en delad första plats i antal vunna armband på ett år. Detta skedde vid 2002 års WSOP då han lyckades med bedriften att vinna hela 3 armband. Skulle Phil fortsätta i de tempo han har just nu så lär det inte dröja lång tid förrän han slår alla befintliga rekord som finns inom WSOP, både när de gäller antalet vunna armband och totalt inspelade prispengar.

Allt som allt så har Ivey vunnit prispengar i nästan 50 turneringar sedan han började år 2000. Av dessa 50 så har 20 turneringar varit i WSOP och när de gäller WPT så har han även där lyckats bra. Han har dock inte vunnit någon WPT-titel ännu men det är väl bara en tidsfråga innan han lyckas med det. Han har dock allt spelat vid 6 finalbord i WPT och har totalt under dessa 3 år i WPT vunnit totalt över $1,25 miljoner i prispengar. Men som ni förstår så har han även spelat i andra turneringar både runt om i USA och världen över och lyckats riktigt bra i dessa.

Phils starka sida i pokerspelet är hans förmåga att fokusera, att kunna läsa situationer så oerhört bra och hans koncentration. Hans motståndare kommenterar ofta över hans djupa koncentration men också med all rätt. Detta är med största sannolikhet en av orsakerna till hans otroliga framgångar.

Men Ivey är inte bara bra i turneringskretsar, vi har även sett honom vid cash borden på Bellagio i Las Vegas. Här har vi sett honom tampas mot några av de bästa cash spelarna i världen. Spelarna spelar här om potter, som en vanlig pokerspelare, bara skulle kunna drömma om, potter som kan innehålla flera årslöner för en vanlig "Svensson".

Många kanske tror att på grund av alla hans framgångar, så har det stigit honom åt huvudet. Men ack va fel ni har. Phil är en av de mest ödmjukaste och vänligaste spelarna vid pokerborden. En spelare som är omtyckt av flesta sina motståndare. Om 50 år, när vi sitter och pratar om pokerlegender, så skulle de förvåna mig oerhört om inte Phil Iveys namn dyker upp.

[I]Dagens PokerNews tips: Phil Ivey finner du ofta spelandes på Full Tilt. Ta chansen att få spela mot en kommande legend.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories