Jamie Gold får tillgång till hälften av sin WSOP vinst

Jamie Gold får tillgång till hälften av sin WSOP vinst 0001

Under onsdagen så möttes parterna i de så omtalade målet kring världsmästaren i poker, Jamie Gold, och hans enorma vinst. Parterna möttes upp i domstolen där de fick besked om att halva av Jamies vinst fryses och kan därför inte röras. Resterande del finns ju tillgängligt för honom att ta ut.

Domaren Roger L. Hund vid U. S. District Court har skrivit under detta föreläggande om frysning av halva Jamie Golds vinst sa Richard Schonfeld, som är Bruce Crispin Leysers advokat. Därmed så får Gold äntligen tillgång till delar av den vinst han lyckades spela hem under förra månanden. Golds advokater har fram till den 15 september på sig att utmana detta föreläggande men huruvida de kommer att göra de eller inte är ännu okänt.

Detta anses av många att vara en av de dystraste stunderna från årets WSOP, ett WSOP som annars var helt enastående. Leyser hävdar i sin tidigare stämningsansökan att han och Jamie ingick i ett avtal redan under juli månad, där Gold sa att Leyser skulle få hälften av hans prispengar, oavsett hur stor summan blev. Detta avtal uppstod genom att bägge personerna skulle få kändisar att använda Bodogs kläder samtidigt som de spelade i turneringen och som kompensation så skulle Leyser därför få hälften av Golds vinst.

Uppenbarligen så ska de finnas dokumentation som styrker Leyser i hans påståenden. Ett sparat röstmeddelande på hans mobiltelefon kan komma att bli den avgörande faktorn i detta mål. I detta meddelande så sägs det att Gold åter igen skulle ha nämnt avtalet om att de skulle dela vinsten 50/50. Men de som gör detta extra intressant är att samtalet uppenbarligen skulle ha skett samma dag som finalen spelades. Skulle detta vara sant så har Golds advokater en oerhört svår uppgift framför sig.

Men för stunden så har dock allt domstolen tillåtit Gold att ta ut $6 av de $12 miljoner han vann. De kvarvarande $6 miljonerna kommer att bli kvar på Rio tills detta mål är avklarat, en gång för alla.

Gold har nyligen bekräftat, i en intervju, att han faktiskt hade fått hjälp av Leysers under WSOP. Och det verkar som om det inte är en fråga om Leyser ska få pengar eller inte, utan hur stor del av prispengarna han ska få.

Denna process kan komma att dra ut på tiden ordentligt, med tanke på hur de federala rättsystemet fungerar i USA. Det kan även bli som så att Jamie Gold inte längre är världsmästare när domen tillslut faller i detta mål.

Vi på pokernews kommer att fortsätta följa detta mål och ge er uppdateringar längs resans gång.

Dagens PokerNews tips: Hos Poker Ocean så behöver du inte oroa dig för om du får behålla hela vinsten eller inte. Där är hela vinsten DIN.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories