Svenska framgångar i skuggan av WSOP Main Event

Svenska framgångar i skuggan av WSOP Main Event 0001

Samtidigt som Main Event pågår i WSOP och största fokusen ligger på Erik Friberg och hans spel i denna final så har en annan svensk passat på att vinna evenemang # 45, No Limit Hold em $1500. I detta sista WSOP evenemang startade 493 spelare och vinnare blev Anders Henriksson och blev därmed dryga $202 000 rikare. Anders spelare lugnt och stabilt spel genom hela turneringen men när heads-up startade såg det lite tungt ut för Anders. Han satt med en stack på 120 000 och hans motståndare hade 620 000. Men Anders fortsatte spela sitt stabila spel och jobbade sakta men säkert ikapp sin motståndare. Och när han väl hade passerat henne så var det inte många i publiken som trodde att han skulle förlora detta. Och mycket riktigt, han tog hem vinsten. Vi på PokerNews vill passa på att gratulera honom till vinsten och till alla andra svenskar och deras framgång i årets WSOP.

I skuggan av WSOP

så pågår samtidigt en turnering på Bellagio, Bellagio Cup II Main Event, en turnering som, liksom WSOP Main Event, har ett inköp på hela $10 000.

Även i denna turnering så har vi svenska framgångar. När finalen startade i går kväll så hade Sverige 2 representanter vid finalbordet. Michael Andersson från Kalmar och Johan Storåkers från Stockholm. Vinnaren av detta evenemang går iväg med fina $960 000. Antalet deltagare i denna turnering var dock inte lika stort som WSOP Main Event. Här kunde vi se 323 spelare komma till start. Utöver de två svenskarna vid finalbordet så ser vi andra kända pokerspelare, så som Men "The Master" Nguyen.

Här nedan ser vi hela finalbordet med placering, namn och antalet marker

Svenskar är markerade med Fet stil

1) Shannon Shorr (Tuscaloosa, USA) 1,405,000

2) Attilio Bitondo (New York, USA) 984,000

3) Gioi Luong (Los Angeles, USA) 920,000

4) Michael Andersson (Kalmar, Sverige) 746,000

5) Danny Wong (Walnut, USA) 625,000

6) Johan Storakers (Stockholm, Sverige) 594,000

7) David Kim (Los Angeles, USA) 590,000

8) Men "The Master" Nguyen (Bell Gardens, USA) 283,000

9) Louis Pagnotti (Las Vegas, USA) 270,000

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories