Starten av säsong 2 på PPT skjuts upp

Starten av säsong 2 på PPT skjuts upp 0001

Samtidigt som säsong 1 av Professional Poker Tour sänds på Travel Channel, så har schemat för säsong två av denna otroligt populära Tour ändrats.

Denna säsong var planerad att starta den 11 september med Borgata Poker Open men schemat har nu ändrats och säsong två kommer istället att starta den 7 november med evenemanget på Foxwoods som det första evenemanget för andra säsongen. Anledningen till att schemat har ändrats för andra säsongen är att de för tillfället inte finns något gällande avtal för tv-sändningar av denna andra säsong. Travel Channel hade tidigare gått med om att sända första säsongen av denna tour men har bestämt sig för att inte fortsätta efter att första säsongen är över.

Även om Borgata inte längre kommer att hålla den första anhalten på PPT nästa säsong så kommer det att hållas en turnering där någon gång under säsongen. Troligen så kommer det att bli under januari månad nästa år, då Borgata Winter Poker Open kommer att spelas.

PPT är inte enbart en poker turnering som visas på tv. Här har man samlat ihop det bästa av det bästa inom poker där de tampas mot varandra i spännande och kvalitativ poker. En komplicerad kvalificerings process används för att avgöra vilka spelare som får delta i PPT. Och tack vare att dom har skjutit på starten för andra säsongen kan nu flera spelare kvalificera sig. Här kan de tänkas att man använder sig av statistik från WPT säsong fem samt årets WSOP för att avgöra vilka spelare som får möjligheten att kvalificera sig.

Det råder inget lugn inom poker just nu. Med WSOP som precis avslutat, starten av WPT och PPT så kan vi se fram emot en hel del action under den resterande delen av 2006.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories