Jamie Gold uttalar sig gällandes stämning mot honom

Jamie Gold uttalar sig gällandes stämning mot honom 0001

Det verkar som om nyheter i pokervärlden under den senaste tiden enbart har handlat om personer som stämt varandra. I torsdags förra veckan så svarade man från WPTs sida på den stämningsansökan som lämnats in av 7 spelare och idag så har vinnaren av WSOP, Jamie Gold, valt att lämna ett uttalanade gällandes den stämning han har fått mot sig av en annan pokerspelare och eventuell samarbetspartner, Crispin Leyser.

Genom sin publicist så har Gold lämnat detta uttalande om stämningen mot honom.

"Jamie Gold är besviken över målsäganden, en person som har enbart känt sedan juli i år, över hans tillvägagångssätt att gå till domstol istället för att försöka komma till en överenskommelse sinsemellan. Men Gold tror starkt på det amerikanska rättsväsendet och efter att han har presenterat sitt fall för domstolen så kommer det stå klart vem som har rätten på sin sida. Jamie är mycket nöjd med att han fick delta och vinna WSOP och samtidigt imponerad över kvalitén på spelet i turneringen. Mr Gold vill även passa på att tacka alla fans och bodog.net för den support han fick under resans gång, tacka sina otroliga motståndare och harrahs för ett arrangemanget. Han hoppas också att denna stämningsansökan inte ska kasta en skugga över de enastående evenemang som årets WSOP var."

Under tiden som detta ärende behandlas i domstolen i Las Vegas så kommer alltjämt Golds vinst på $12 miljoner att bli kvar på i kassan på Rio. Och det kan dröja innan han får tillfälle att spendera dessa pengar.

Även om denna dispyt bara råkar vara mellan två individer så kan man ju inte rå för att undra hur detta kan tänkas påverka resten av poker världen. Poker världen har aldrig tidigare haft så många framstående personer inblandade i rättstvister tidigare. Låt oss bara hoppas att detta är en ren tillfällighet och inte en bild på hur framtiden kommer att se ut.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories