Årets vinnare av WSOP stäms på halva vinsten

Årets vinnare av WSOP stäms på halva vinsten 0001

När du vinner en storvinst på lotto eller säg 12 miljoner dollar i WSOP så önskar alla i din närhet att de kan få ta del av kakan. Vänner, bekanta och även familjemedlemmar kan ofta ta till drastiska metoder för att försöka få ta del av din vinst. Nu har WSOP mästaren Jamie Gold fått känna på just detta och åter igen så ser vi hur svårt det kan vara att vinna stora summor pengar.

Enligt tidningen Las Vegas Sun så har en man vid namn Bruce Crispin Leyser lämnat in en stämningsansökan till Las Vegas domstol där han begär att få 50 % av Golds förstaplats vinst i WSOPs huvudtävling. I stämningsansökan så hävdar Leyser att han hade ett avtal med Gold som berättigar honom till halva Golds vinst i utbyte mot att Leyser skulle rekrytera pokertalanger som skulle bära Bodogs kläder för att ge dom reklam. Enligt Leyser så uppfyllde han sin del av avtalet och Gold fick sin plats i WSOP betald av just Bodog då han hade rekryterat dessa personer.

Leyser som ursprungligen är en tv-producent från England, men numera bosatt i Los Angeles har en bakgrund inom poker, då han har arbetat som instruktör för World Poker Tour Boot Camp.

Enligt ansökan så hävdar även Leyser att han har en inspelning på sin mobil telefon där Gold bekräftar avtalet om 50/50 av hans vinst, från samma dag som finalen spelades. Kathy Hardcastle, domare vid Las Vegas domstol har beslutat att frysa utbetalningen av Golds vinst från Harrahs i väntan på att denna stämningsansökan är avslutat. Ett möte kommer att hållas den 1 september.

En talesman från Harrahs bekräftar för PokerNews att Jamie Gold inte ännu har hämtat ut sin vinst och att vinsten numera är fryst i väntan på upplösningen av stämningsansökan. Detta är dock en tillfällig frysning av vinsten i väntan på mötet den 1 september. Men det kan visa sig att vinsten fryses till hela detta problem är ur världen, något som kan komma att ta LÅNG tid!

När detta skrevs så kunde vi varken få tag i Gold eller hans advokat för att få ett uttalande. Men vi kommer att fortsätta att bevaka detta och återkommer med mer information inom snar framtid.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories