Finalen av Swedish Poker Tour färdigspelad del 1

Finalen av Swedish Poker Tour färdigspelad del 1 0001

I denna del så kommer jag att berätta lite om mina egna erfarenheter från tävlingen.

Igår söndag var det dags för den efterlängtade finalen av Swedish Poker Tour. Arrangörerna Stan James Poker hade ordnat så att finalen skulle spelas på exklusiva Café Opera i Stockholm.

Dagen började klockan 15:00 med en samling på First Hotel Amaranten i Stockholm. Spelarna tilldelades hotellrum och vi fick en liten genomgång över hur kvällen skulle se ut. Vi upplystes om att en buss skulle komma och hämta alla vid hotellet vid 17:30 tiden, för vidare transport till Café Opera.

Väl på Café Opera så blev vi mottagna av arrangörerna från Stan James samt från de vackra flickorna som skulle arbeta som dealers. Vi blev tilldelade en plats på en av de 7 bord de hade ställt upp. Därefter tog kvällens konferencier Mikael Westerlund över mikrofonen och hälsade alla välkomna. Han gick igenom kvällens schema, en snabb genomgång av regler och önskade sedan alla lycka till. Klockan var nu strax efter 18:30 och spelet kunde dra igång.

Cirka 70 hungriga spelare var nu redo att alla slåss om en plats vid finalbordet. En ensam vinnare skulle få en resa till Las Vegas, sponsrad av Stan James Poker. Spänningen låg verkligen i luften och man märkte hur hungriga alla spelare var.

Själv hade jag hamnat vid ett otroligt tight bord. Ingen av spelarna vid bordet var direkt aggressiva. I många fall så blev det rundfold till stora mörken som fick ta tillbaka sina pengar. Det samma gällde för mig. Men i mitt fall så var det korten som avgjorde det hela. Under dom första 10 händerna fick jag inte högre än 10 på handen och därmed inte en spelbar hand. Men tillslut så kom en spelbar hand. Jag sitter i sen position, tittar ner på mina kort och ser A-J, varav A är i spader. Mörkarna var nu 25/50 och jag väljer att höja till 200, 4x stora mörken. En spelare, på BB, väljer att syna de ytterligare 150. Floppen kommer J-6-4, alla tre i spader. Jag hade nu floppat högsta paret på bordet, hade nutflush drag, med andra ord en väldigt stark hand. Jag tänker en stund, tittar på min motståndare för att försöka få en reaktion, om han redan har träffat färgen. Men han ger inte ifrån sig en enda tell så jag väljer att beta ut 300, dryga halva potten. Spelaren på BB väljer efter en stunds betänketid att syna. Nu börjar jag verkligen undra om han sitter med färgen eller inte. Turn kortet visar ytterligare ett lågkort, men denna gång i klöver. Den här gången representerar jag färgen genom att beta ut 600, dubblade min tidigare bet. Ni ska ha i åtanke att både jag och stora BB satt med omkring 1400 marker var innan denna pott. Så med preflopsatsningen på 200, satsningen på floppen 300 och nu de 600 på turnern, så hade jag bara dryga 300 kvar. Spelaren på BB sitter nu och funderar länge, hör honom även säga, precis innan han lägger ner korten, att även han hade en J på handen. Jag vann potten och var nu uppe på ca 2000 marker.

Spelet fortsatte och strax efter denna pott så hörde vi hur spelare och publik klappade händerna. Vid ett av de andra borden så hade kvällens första spelare blivit utslagen. Det hade gått omkring 40 minuter av turneringen innan detta hände så det såg ut som om att det skulle bli en riktigt lång afton. Men detta var något som man hade tagit i åtanke hos Stan James, när man planerade denna turnering. För att förhindra att turneringen skulle ta hela natten så hade man lagt upp en blind struktur som skulle öka var 20:e minut.

Och det visade sig att detta skulle fungera väl. Allt eftersom så får vi höra hur folk applåderar runt om i lokalen och spelare efter spelare ställa sig upp från borden, efter att ha blivit utslagna ur turneringen.

Efter omkring 2 timmar in i turneringen så fick jag höra ett stort sus genom publiken och spelarna, från bordet bakom mig. Själv var jag involverade i en pott vid tillfället så jag kunde inte se vad de hela handlade om. Men i pausen som var klockan 21:00 så fick jag veta vad de hela rörde sig om, att 3 personer hade varit all in. Spelarna hade i den potten visat upp A-K, Q-Q och 7-7 och efter att floppen hade visat A-K-? så såg det väldigt mörkt ut för de andra två spelarna som båda satt med varsitt pocket par. Men genom ett smärre mirakel så lyckades spelaren med Q-Q fånga en Q på river, som därmed gav honom en triss och potten. Det var denna dam på rivern som hade skapat suset bland spelarna och publiken, speciellt eftersom båda spelarna med A-K och 7-7 därmed blev utslagna. Men detta bevisar ytterligare igen att vad som helst kan hända i poker. Inget är över förrän rivern har delats ut.

Jag var själv med om något liknande på mitt bord. Jag satt på knappen och tittade ner på 9-9 och väljer att höja 5xbb. Alla lägger sig fram till stora mörken som i sin tur väljer att ställa in med sina sista 1050 marker. Det skulle kosta mig ytterligare 450 att syna. Jag satt med ca 2000 marker vid tillfället och jag tänkte att sitter han med A-K eller A-Q så skulle de bli en coinflip med mina 9-9 men i och med att jag redan hade satsat 600 och de skulle kosta mig enbart 450 mer så valde jag att syna. När han visar upp 10-10 så kändes de genast oerhört mycket tyngre och jag visste att jag skulle behöva en hel del tur för att vinna denna pott. Och när floppen visar J-6-4 rainbow så var mitt hopp nästan ute. Turn kortet var heller inte till någon hjälp och jag skulle behöva fånga en av mina 2 outs på sista kortet. Procentuellt så hade jag väl omkring 4,5 % chans att vinna. Men som jag skrev tidigare, allt kan hända i poker och det var precis vad som hände här. Dealern lägger ut river kortet och visst är det en 9:a. En av mina 2 outs kom och därmed, genom en bad beat, slogs spelaren på BB positionen ut.

När klockan blev 21:00 så avbröts spelet för den planerade middagspausen. Kvar fanns nu omkring 25 spelare.

Hur resten av turneringen fortsatte kommer ni att kunna läsa om i del 2 av denna artikel serie.

Där kommer ni även att kunna läsa en kortfattad intervju med vinnaren och arrangörerna från Stan James.

Har ni några frågor ni vill ställa till vinnaren, skriv då dom i en kommentar till denna artikel så ska jag se vad jag kan göra

Ni kommer även att få en summering av de spelade händerna på finalbordet och vilka som blev de avgörande potterna.

Den andra delen kommer att publiceras i slutet på veckan.

Jag vill bara passa på att tacka mina medspelare för en god match och arrangörerna för ett ypperligt evenemang.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories