Finalen av Swedish Poker Tour färdigspelad del 2

Finalen av Swedish Poker Tour färdigspelad del 2 0001

Detta är del 2 av 2 i denna artikel serie om Swedish Poker Tour finalen som spelades på Café Opera i söndags, den 27 augusti

I denna del så kommer jag att återspegla de avgörande händerna vid finalbordet. Ni kommer även att få läsa vad Joakim Granberg, arrangören av detta evenemang, tycker om resultatet.

Det var även menat att jag skulle presentera en intervju med vinnaren men tyvärr har jag inte lyckats nå honom för en kommentar.

Men jag börjar med att presentera Joakim Granberg, mannen bakom hela denna Swedish Poker Tour. Jag genomförde en intervju med honom och han hade följande att säga:

"Jag har bedrivit en modellagentur www.miss-sweden.org sedan 1990 och har skickat tjejer till olika finaler världen över som bland annat Miss Europa, Miss Bikini World och så vidare. Men tyvärr är nog Sverige det land på planeten som man tjänar minst pengar på denna verksamhet, till och med Fröken Sverige är mer eller mindre nerlagd eller förvandlad till en löjlig talangjakt. Då det inte är ansett som riktigt rumsrent skönhetstävlingar i Sverige.

Det var helt enkelt dags att ta ett helt nytt grepp om marknaden, gå ett steg ännu längre. Jag såg poker boomen växa sig starkare och starkare här i Sverige, blev själv ganska omedelbart fast framför datorn där jag kunde spendera timme efter timme spelandes. Jag provade en mängd olika poker siter. Sedan en natt när jag satt med par i damer och floppade in den 3e damen så slog det mig helt plötsligt, den 1 miljon Svenskar som just nu lirar poker på nätet är ju i alla fall 80% grabbar, och de flesta av dem gillar ju garanterat damer, ju fler desto bättre, ingen moralpredikan där inte!

Så jag satte ihop mitt koncept mellan 03-05 på morgonen och mailade iväg det till ett par pokersidor jag trivdes att lira på, sedan gick jag och la mig för att sova. Nästa morgon när jag tittade i min mail box så hade de bara sagt PANG. Där var STAN JAMES POKER med ett blixtsnabbt svar. De var väldigt sugna och ville träffa mig snabbt som bara den för att diskutera upplägget. De sa åt mig att bege mig till Arlanda, där en biljett låg och väntade på mig. Och så helt plötsligt satt jag på flyget ner till Gibraltar för att träffa Peter Fisher och Paul Spillane från Stan James. Vi träffades upp i hotell baren och började diskutera upplägget över ett par öl och det skulle inte ta lång stund innan vi kom överrens och jag fick klartecken att dra igång de hela! Väl hemma så tänkte jag, om det inte är acceptabelt med Miss tävlingar så tar vi det steget längre, jag tog in Elita Löfbladh, Natascha Peyre, Dominique Lonegran och andra skönheter och tränade upp dem som poker dealers, sedan drog vi igång turnén. Och som de brukar säga- the rest is history. Vi genomförde Sverige största live turnéring någonsin genom att besöka 26 städer i Sverige. Samtidigt som vi genomförde turneringar i dessa städer så genomförde jag min modell jakt. Detta avslutades med finalen på Café Opera i söndags, då både poker finalen och Top Model finalen avgjordes. Vinnaren av Top Modell finalen blev Andrea Felldin. Med andra ord så blev hela arrangemanget en stor succé!"

Syftet med denna Tour var att skapa en medvetenhet om Stan James poker här i Sverige, samt för Joakim att finna värdiga finalister till sin Top Model tävling. Och enligt både Joakim och representanterna från Stan James så lyckades man verkligen med sin målsättning. De fick oerhört god respons från både spelare och lokala arrangörer. Visa av spelarna har de även lärt känna personligen.

Och vi ska nog inte bli förvånade om vi ser många av spelarna från denna Tour, även i nästa Tour som för närvarande ligger i planerings stadiet.

Men nu till finalbordet och de 8 spelare som tog sig dit. Det var planerat att 9 spelare skulle gå till finalbordet men precis innan de två sista borden skulle slås samman så åkte två spelare ut samtidigt och därför blev man bara 8 spelare. Dessa spelare var:

Namn, Antal marker

Nebil Melkemichel 29 400 (chip ledare)

Tonni Tordelius 15 200

Jimmy Karlsson 12 700

Anders Risberg 11 900

Mikael Hernström 9 600

Marcus Svensson ? ???

Mikael Rosén 8 900

Rikard Åberg 5 700

Det skulle inte dröja länge innan vi fick se action vid finalbordet. Redan i första handen så skulle vi få se en spelare lämna bordet. Mörkarna var 600/1200. Anders Risberg, som satt på precis innan knappen valde att höja upp till 3000 och Tonni Thordelius, som satt på knappen, valde i sin tur att höja Anders höjning med ytterligare 3000, till totalt 6000. Anders satt och funderade en kort stund innan han till slut valde att syna. Floppen kommer 8-6-5 rainbow. Anders väljer här att checka och Tonni väljer att sätta press direkt genom att säga de magiska orden "All-in". Nu satt Anders med ett tufft beslut. Skulle han syna så skulle han behöva ställa in alla sina marker. Var hans hand tillräckligt stark eller inte? Efter en lång stunds betänketid så valde han i alla fall att syna och spelarna visar upp sina kort. Anders hade A-6 och hade träffat mellan paret, men när Tonni visar upp 5-5, som tillsammans med 5:an på bordet givit honom en triss, så såg det oerhört tungt ut för Anders. Tyvärr så kom de inga kort som räddade Anders och han var därmed utslagen på 8:e plats. Hans tid vid finalbordet blev med andra ord väldigt kort, men ändå en enastående prestation då detta var hans 2:a finalbord i hans 2:a live turnering.

Detta var nu första handen och redan i hand två fick vi se nästa spelare lämna bordet Denna gång var det Rikard Åberg, som tog sig till finalbordet som short stack. Han valde att ställa in alla sina 5 700 marker med 8-9 i ruter. Åter igen så var det Tonni, som enda spelare, som valde att syna. Han visar upp Q-J. Floppen kommer K-3-5 med två spader. Turnen visar en 7:a och river ett A. Därmed vann Tonni potten på High card A-K-Q-J-7 och hade nu en stack på omkring ca 35 000, en stack som gjort att han hade övertagit ledningen.

Men än var de inte slut. I hand 3 var det dags för nästa spelare att åka ut och åter igen var det Tonni som visade sig allt för mäktig. Marcus med en stack på ca 8 000 ställdes inför ett svårt val efter att floppen hade lagts ut. Den visade Q-J-4, Marcus checkade och Tonni ställde all-in. Marcus stod nu inför ett oerhört svårt beslut men till sist så valde han i alla fall att syna. Tonni visar upp 10-9 och hade med andra ord ett öppet stege drag medan Marcus visar upp J-6. Efter att turn kortet hade fallit så var fortfarande Marcus i ledningen men tyvärr så kom det en 8:a på rivern, ett utav de korten som gav Tonni sin stege och därmed var Marcus final over och finalbordet var nu nere på 5 spelare, efter bara 3 spelade händer. Folk började nu ställa sig frågan om finalen skulle vara över på 10 minuter eller om Tonni kunde förlora.

I fjärde handen så visade de sig dock att Tonni var mänsklig. Han satt nu på BB och Jimmy väljer att syna. Efter att floppen hade kommit ut, 6-5-Q, så väjer Jimmy att beta 3 000. Tonni väljer nu att lägga ner sin hand och därmed går det ett sus genom publiken.

Ett par händer senare så skulle dessa två spelare gå upp emot varandra åter igen.

Tony satt denna gång på knappen och väljer denna gång att höja upp till 4 000. Jimmy, som satt på BB väljer i sin tur att syna. Floppen visar 10-10-6 och Jimmy checkar. Tonni väljer nu att gå all-in igen, nått vi fått höra från hans sida ett par gånger redan. Men denna gång så får han en blixt syn från Jimmys sida. Tonni visar upp K-Q och Jimmy i sin tur visar K-10. Jimmys triss håller hela vägen och han dubblar där med upp sig, på Tonnis bekostnad.

Därefter spelades ett par händer, Tonni var åter igen all in och alla lägger sig. Han har vid det här laget skapat ett bra övertag på bordet både gällandes spel och marker. Men strax var det dags för ytterligare en all-in, men denna gång var de inte Tonni som tog kommandot till detta utan Mikael Hernström. Mikael valde att ställa in sina marker preflop med J-J och vem annars än Tonni valde att syna och denna gång visar han upp A-K. Floppen kom 7-8-9 och Mikael låg bra till att dubbla upp sig på Tonnis bekostnad. När turn kortet visar en 6:a så såg det verkligen ut som om att de skulle gå Mikaels väg men, som man brukar säga i poker, inget är över förrän river kommit, och så var fallet även i denna hand. Då rivern visar en 4.a så ligger en stege på bordet och spelarna får därmed DELA på potten. Tonni hade 6 kort som han hade kunnat vinna på och 4 kort som gjorde att dom skulle dela potten och 1 av dessa 4 kort kom men så kan de gå ibland i poker.

Strax där efter var det dags för ärkerivalerna, Jimmy och Tonni, att åter igen tampas. Detta skulle bli kvällens största pott vid finalbordet. Floppen kommer 6-4-4 varav 6-4 var i spader. Jimmy väljer nu att beta ut 5 000 och Tonni svarar med att säga de vi hört han säga större delar av kvällen, "All-in". Jimmy funderar nu länge och väl och väljer tillslut att syna. Potten var nu nästa uppe i 55 000 marker. Spelarna visar upp A-6 för Jimmy och 7-2 i spader för Tonni. Nu skulle vi få vänta med spänning på om Tonni skulle ha tur att träffa en spader på turn eller river eller om Jimmys två par skulle hålla. Men spänningen försvann rätt fort då spader 9 kom på turn. Nu var Tonni i en massiv ledning och Jimmy skulle behöva en av de 2 kvarvarande 4:orna eller 2 av de kvarvarande 6:orna för att stanna kvar i turneringen. Men när rivern visar en J så var därmed Jimmys final över och han slutar på en fin 5:e plats.

Kvar i turneringen var nu Tonni, i massiv ledning, Nebil som var på en 2:a plats, Mikael Rosén och Mikael Hernström.

Rosén skulle strax därefter dubbla upp sig på Tonys bekostnad och några händer senare även slå ut Hernström ur turneringen. Hernström valde att gå all-in preflop och Rosénl väljer att syna. Hernström visar upp K-7 och Rosén visar K-10. I och med att Hernströms hand var dominerad så såg det oerhört tungt ut för hans del och de blev inte bättre när floppen visade K-10-5. Rosén hade träffat 2 par och Hernström skulle nu behöva 2 av de 3 kvarvarande 7:orna i leken för att hålla sig kvar. Dessvärre kom bara en av dom och därmed var Hernström s turnering över och han slutade på en 4:e plats.

Näste man att lämna turneringen var Nebil, som hade kommit till finalbordet som chip leader.

Tyvärr så fick han inte några kort alls under hans tid vid finalbordet och hans stack hade krympt allt eftersom att tiden hade passerat. Han hade nu ca 11 300 marker och valde att gå all-in med dom. Tonni, som satt på stora mörken (3000) behövde betala ytterligare 8 500 för att syna Nebil. Och med den stack som Tonni satt med så var det inte en så stor tvekan från hans sida.

Spelarna visar upp A-2 för Nebil och K-3 för Tonni. Tyvärr så har jag inga kort registrerade för denna pott men de jag kommer ihåg var att en 3:a kom och denna gjorde att Tonni vann på ett par i 3:or.

Nu återstod bara heads-up mellan Mikael Rosén och Tonni och Mikael hade verkligen en uppförsbacke framför sig med tanke den massiva chip ledning som Tonni hade. Ett par händer skulle spelas innan den avgörande handen kom. Mikael som satt med K-5 valde att gå all-in efter att floppen 6-6-2 hade kommit ut. Tonni, som hade valt att spela 6-4 preflop synade blixtsnabbt. Turn visade en K och hoppet fanns fortfarande kvar för Mikael. Han behövde nu fånga en av de 2 kvarvarande kungarna men när rivern visar en 5:a så var det hela över. Tonni lämnar turneringen som vinnare.

Slutresultat

1, Tonni Tordelius

2, Mikael Rosén

3, Nebil Melkemichel

4, Mikael Hernström

5, Jimmy Karlsson,

6, Marcus Svensson

7, Rikard Åberg,

8, Anders Risberg

Jag vill passa på att gratulera Tonni till vinsten och ge Joakim samt Stan James en stor eloge för dessa evenemang. Det var verkligen ett nöje att få delta.

Just nu pågår samtal mellan Joakim Granberg och Stan James inför nästa säsong av Swedish Poker Tour. Vi kommer att presentera schemat för säsong två så fort förhandlingarna är klara.

Joakim Granberg vill avsluta med att säga: "Till sist vill jag tacka Stan James, mina vackra dealers och alla som varit med och lirat på turnén. Hoppas vi ses snart igen"

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories