Erik Friberg slutar på 8:e plats i WSOP Main Event

Erik Friberg slutar på 8:e plats i WSOP Main Event 0001

Erik slutade på en fin 8:e plats årets Main Event i WSOP. I den avgörande handen så höjde chip 1:an Jamie Gold preflop till 1 miljon, Erik som satt med dryga 3 miljoner marker väljer här att gå all-in. Gold synar och spelarna visar upp korten. Erik visar upp J-J och Jamie visar upp Q-Q. Tyvärr så lyckades inte Erik förbättra handen och när rivern visade ytterligare en Q så stod det klart och Erik var därmed utslagen. Men han går inte lottlös från bordet. Hans 8:e plats gav honom omkring 2 miljoner dollar, vilket motsvarar omkring 14.3 miljoner svenska kronor. En helt enastående prestation av Erik, att lyckas stå emot ett startfält på ca 9000 spelare och ta sig enda till finalbordet. Synd bara att det inte räckte hela vägen för honom. Men detta till trotts så måste nog Erik vara nöjd med sin prestation. Visst, när han väl tagit sig till finalbordet så fanns det väl bara ett mål i sikte, att vinna men att ta sig till finalbordet i sig måste vara en prestation som han måste vara nöjd med.

Men Erik var inte den enda svensken som lyckades kamma hem prispengar i årets Main Event. Vi fick även se William Thorsson sluta på en 13:e plats, som gav honom ca $900 000 och Mikael Thuritz som slutade på 41:a plats, en plats som gav honom dryga $250 000.

Här är en lista med övriga svenska placeringar som resulterat i prispengar.

Med reservation om att listan kanske inte är komplett

Michael Högbom $47,006

Robert Isakson $47,006

Kilian Druml $47,006

Peter Hedlund $42,882

Lars Bonding $38,759

Johan Wemmenhag $38,759

Gunnar Rabe $38,759

Bo "Legato" Sehlstedt $34,636

Magnus Peterson $30,512

Peter Antill $26,389

Värt att notera är att Bo "Legato" Sehlstedt har hamnat bland prispengarna 3 år i rad i och med årets placering. Också en enastående prestation.

Vi på PokerNews vill gratulera till alla svenska framgångar och önskar spelarna lycka till i framtida spel.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories